Запекани в глинен съд палачинки с плънка от шунка,гъби,босилек.Поляти с доматено пюре и запекани със сметана,магданоз и кашкавал.
ПРОДУКТИ
7/10бр.палачинки
в зависимост от тавата
За плънката
100гр.пресни печурки
1малка глава лук
1,2скилидки чесън
150гр.шунка
1/2зелена пиперка
5/6листенца пресен босилек
щипка къри
сол,черен пипер
150гр.кашкавал
100мл.доматено пюре
За заливката
2с.л.зехтин
150гр.настърган кашкавал
150мл.сметана за готвене
щипка червен пипер
Направете си около 10броя палачинки.
Пригответе си продуктите за плънката.Нарежете лука на ситно,гъбите на филийки,пиперката на тънки шайби,настържете кашкавала,шунката на кубчета и босилека на ситно.
В тигана с 1,2с.л.зехтин поставете 2скилидки чесън за да овкусят допълнително зехтина.В леко нагрятият зехтин поставете лука,чушката,шунката и нарязаните гъби.Оставете да се задуши за минутки и прибавете босилека и щипка къри.Посолете със сол и прясно смлян черен пипер.
Намажете глинена тавичка с 1с.л.зехтин.
Намажете първата палачинка с доматено пюре,поставете част от плънката и поръсете с настърган кашкавал.Може да поръсите и с пресен магданоз.
Навийте палачинката и внимателно я поставете в глинената тавичка.По същият начин си направете и останалите палачинки до запълваме на тавата.Полейте с 1с.л.зехтин и 2/3с.л.доматено пюре.Настържете кашкавал и го смесете с 150мл.готварска сметана и щипка черен пипер.Полейте палачинките със сметановата заливка.Поръсете с щипчица червен пипер и ситно нарязан магданоз.
Запечете палачинките в нагряна фурна на 220градуса до зачервяване.
Оставете глиненият съд леко да се охлади и сервирайте сочните и вкусни палачинки.
ПРОДУКТИ
7/10бр.палачинки
в зависимост от тавата
За плънката
100гр.пресни печурки
1малка глава лук
1,2скилидки чесън
150гр.шунка
1/2зелена пиперка
5/6листенца пресен босилек
щипка къри
сол,черен пипер
150гр.кашкавал
100мл.доматено пюре
За заливката
2с.л.зехтин
150гр.настърган кашкавал
150мл.сметана за готвене
щипка червен пипер
Направете си около 10броя палачинки.
Пригответе си продуктите за плънката.Нарежете лука на ситно,гъбите на филийки,пиперката на тънки шайби,настържете кашкавала,шунката на кубчета и босилека на ситно.
В тигана с 1,2с.л.зехтин поставете 2скилидки чесън за да овкусят допълнително зехтина.В леко нагрятият зехтин поставете лука,чушката,шунката и нарязаните гъби.Оставете да се задуши за минутки и прибавете босилека и щипка къри.Посолете със сол и прясно смлян черен пипер.
Намажете глинена тавичка с 1с.л.зехтин.
Намажете първата палачинка с доматено пюре,поставете част от плънката и поръсете с настърган кашкавал.Може да поръсите и с пресен магданоз.
Навийте палачинката и внимателно я поставете в глинената тавичка.По същият начин си направете и останалите палачинки до запълваме на тавата.Полейте с 1с.л.зехтин и 2/3с.л.доматено пюре.Настържете кашкавал и го смесете с 150мл.готварска сметана и щипка черен пипер.Полейте палачинките със сметановата заливка.Поръсете с щипчица червен пипер и ситно нарязан магданоз.
Запечете палачинките в нагряна фурна на 220градуса до зачервяване.
Оставете глиненият съд леко да се охлади и сервирайте сочните и вкусни палачинки.
Много апетитно изглежда :)
ОтговорИзтриванеАааа не само изглежда хи хи хи Много вкусни бяха исках да ги направя с кайма ама...нямах :):) :)
ИзтриванеАх че вкуснооо.Направо си представям как ухаят с кашкавалчето.Много апетитно изглеждат.Поздравявам те Таничка да си жива и здрава и все така да ни радваш с тия вкусни манджорки.
ОтговорИзтриванеЧудни палачинки Таничка изглеждат много вкусни и апетитни с кашкавал,доматки и сметана.Да му се прияде на човек.
ОтговорИзтриванеАуууу изглеждат много вкусни ще ги приготвя задължително.Приличат ми малко на лазаня.Благодаря за чудесната рецепта.
ОтговорИзтриване