ПРОДУКТИ
300грама пресни калмари
/със среден размер/
1яйце
2ч.ч.брашно
олио за пържене
1лимон
Измийте и почистете калмарите.Нарежете ги на шайби.Оваляйте ги в брашно.Потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.
Загрейте обилно количество олио и изпържете калмарите до златисто,като ги разбърквате от време на време.Извадете изпържените калмари върху попивателна хартия.Прехвърлете ги в подходяща чиния.Сервирайте ги топли с нарязани резенчета лимон.
300грама пресни калмари
/със среден размер/
1яйце
2ч.ч.брашно
олио за пържене
1лимон
Измийте и почистете калмарите.Нарежете ги на шайби.Оваляйте ги в брашно.Потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.
Ай любимото ми мезенце.Все се чудех как се приготвят аз ги варя,беля ги и нищо не стават.Благодаря ти за рецептичката.:) :) :)
ОтговорИзтриванеЛюбимото ми мезенце.Адаш само биричката липсва хи хи хи
ОтговорИзтриванеЕ нали знаеш биричка за Свелтьо а за мене шопска салата с малка ракия.:) :) :)
ОтговорИзтриванеАх, как обичам калмариииии...:-))) Придружени от една леденостудена биричка, мммм, чудничко.:-)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ой аз ги обожавам Мони.Фен съм на всичко морско.Калмари,биричка и моренце :) Поздрави,Таня!
ИзтриванеКалмарите са страхотни, Таня! Обожавам това мезенце с биричка, а защо не и с бяло винце!
ОтговорИзтриванеИ аз ги обожавам особено,ако съм седнала край морето на някое бургаско капанче с приятели...ех,че хубаво.:) :):)
Изтриване