.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 9 юни 2012 г.

КАЛМАРИ ПАНЕ

ПРОДУКТИ
300грама пресни калмари
/със среден размер/
1яйце
2ч.ч.брашно
олио за пържене
1лимон

Измийте и почистете калмарите.Нарежете ги на шайби.Оваляйте ги в брашно.Потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.


Загрейте обилно количество олио и изпържете калмарите до златисто,като ги разбърквате от време на време.Извадете изпържените калмари върху попивателна хартия.Прехвърлете ги в подходяща чиния.Сервирайте ги топли с нарязани резенчета лимон.

7 коментара:

  1. Ай любимото ми мезенце.Все се чудех как се приготвят аз ги варя,беля ги и нищо не стават.Благодаря ти за рецептичката.:) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Любимото ми мезенце.Адаш само биричката липсва хи хи хи

    ОтговорИзтриване
  3. Е нали знаеш биричка за Свелтьо а за мене шопска салата с малка ракия.:) :) :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, как обичам калмариииии...:-))) Придружени от една леденостудена биричка, мммм, чудничко.:-)))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ой аз ги обожавам Мони.Фен съм на всичко морско.Калмари,биричка и моренце :) Поздрави,Таня!

      Изтриване
  5. Калмарите са страхотни, Таня! Обожавам това мезенце с биричка, а защо не и с бяло винце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ги обожавам особено,ако съм седнала край морето на някое бургаско капанче с приятели...ех,че хубаво.:) :):)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...