ПРОДУКТИ
1/2дузина пресни сардини
1яйце
1ч.ч.царевично брашно
зехтин
За марината
зехтин
1/2глава лук
3/4скилидки чесън
1/2ч.л.червен пипер
1ч.ч.бяло вино
1с.л.оцет
щипка захар
1дафинов лист,
мащерка
смлян бял пипер
магданоз
1/2ч.ч.вода
150гр.пипала от калмари
Измийте и почистете сардините.Оваляйте ги в брашно,потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.
Изпържете сардините в сгорещен зехтин.Извадете ги върху попивателна хартия.
В голям тиган с 2,3с.л.зехтин запържете лука и цели скилидки чесън.Добавете червеният пипер запържете за секунди и полейте с бялото вино и 1с.л.оцет.След като заври върнете сардините и добавете измитите и почистени пипала от калмари.Прибавете дафиновият лист,щипка захар,смляният бял пипер,мащерката.Долейте 1/2ч.ч.вода и оставете ястието да покъкри на слаб огън за около 15минути до сгъстяване на маринатата.Поръсете ястието с ситно нарязан магданоз и посолете.
1/2дузина пресни сардини
1яйце
1ч.ч.царевично брашно
зехтин
За марината
зехтин
1/2глава лук
3/4скилидки чесън
1/2ч.л.червен пипер
1ч.ч.бяло вино
1с.л.оцет
щипка захар
1дафинов лист,
мащерка
смлян бял пипер
магданоз
1/2ч.ч.вода
150гр.пипала от калмари
Измийте и почистете сардините.Оваляйте ги в брашно,потопете ги в разбито яйце и отново ги оваляйте в брашно.
Изпържете сардините в сгорещен зехтин.Извадете ги върху попивателна хартия.
В голям тиган с 2,3с.л.зехтин запържете лука и цели скилидки чесън.Добавете червеният пипер запържете за секунди и полейте с бялото вино и 1с.л.оцет.След като заври върнете сардините и добавете измитите и почистени пипала от калмари.Прибавете дафиновият лист,щипка захар,смляният бял пипер,мащерката.Долейте 1/2ч.ч.вода и оставете ястието да покъкри на слаб огън за около 15минути до сгъстяване на маринатата.Поръсете ястието с ситно нарязан магданоз и посолете.
Вкъщи сме заклети фенове на рибата. Твоят начин много ми харесва и задължително ще се възползвам от рецептата ти.:-)))
ОтговорИзтриванеУютна вечер!