.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 12 август 2013 г.

МЛЕЧНИ ХЛЕБЧЕТА

Много апетитни малки  хлебчета с аромат на мляко и масло,подходящи за закуска.Приготвила съм ги в два варианта сладки и солени,като разликата е в количеството сол и захар.Подходящи са за закуска или поднесени като хамбургери с печено месо и салата.


ПРОДУКТИ
500гр.брашно
260мл.прясно мляко
50гр.масло
50гр.захар
щипка сол
1яйце
15гр.мая за хляб
20мл.захарен/меден/ сироп за намазване
20мл.прясно мляко за намазване
За соления вариянт на хлебчета намалете количеството захар 2ч.л.захар и съответно увеличете количеството сол на 1,5ч.л.



В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта,меко масло,яйцето,и 260мл.хладко прясно мляко в което сте разтворили 15гр.прясна мая за хляб.

Замесете меко и гладко тесто. Ако е необходимо добавете малко брашно при замесването.
Завийте тестото с чиста кърпа и го оставете да почива за около час.
Премесете леко тестото и го разделете на малки части около 40/50гр.

Оформете малки продълговати хлебчета.

 **Аз съм избрах сладките хлебчета да оформя продълговато а солените хлебчета ги оформих като малки обли питки в форма на венец.

Поставете продълговатите хлебчета в тава с постлана хартия за печене на разстояние едно от друго.С остър нож направете върху всяко хлебче по четири или пет разреза.

Намажете хлебчетата със меден сироп/1ч.л.мед+1ч.л.вода/
Оставете хлебчетата да удвоят обема си за около 40минути.

Изпечете ги в нагряна фурна на 220градуса до зачервяване.
След изпичане намажете леко хлебчетата с прясно мляко.Оставете хлебчетата да се охладят преди сервиране.
Да ви е сладко!


7 коментара:

  1. Много обичам точно такива хлебчета с мляко и масло! :) Ароматни и пухкави!
    Успешна седмица, Танче! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Светле,радвам се че ти допадат хлебчетата.Успешна седмица ти желая и аз!

      Изтриване
  2. Неустоимият аромат на прясно изпечен хляб!
    Танче, чудесни са, още повече че даваш и два варианта, за всеки вкус!
    Поздрави и приятна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Инче.Радвам се че ти допадат хлебчетата.И двата варианта са много вкусни и ни допаднаха много.Спорна седмица ти желая!

      Изтриване
  3. Таничка, и двата варианта са чудесни, много вкусни изглеждат! Открадвам си по едно от всеки вид и ти желая прекрасна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че ти допадат и двата варианта.Спокойна вечер ти желая Гери!

      Изтриване
  4. Прекрасни са, ще ги пробвам!
    Благодаря за рецептата, Танче :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...