.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 26 август 2013 г.

АРОМАТНО ПЕЧЕНО БОН ФИЛЕ


ПРОДУКТИ
800гр.свинско бон филе
сол,черен пипер
1к.л.къри
4с.л.горчица
1скилидка чесън
галета за овалване
олио за изпържване
3,4скилидки чесън
стръкче розмарин
За соса
1с.л.доматено пюре
1глава лук
2,3моркова
1ч.ч.бяло вино
1дафинов лист
Измийте и почистете месото от ципите.Посолете го със сол ,прясно смлян черен пипер и къри.
Намажете месото обилно с горчица,поставете го в купа,завийте го в стреч фолио и го приберете на хладно за няколко часа.Идеята за мариноване с горчица я видях в Блоговодите от блога на Драго Вкусни моменти
Бон филето може да го замените с контра филе или свински врат.Аз лично предпочитам врат по крехко и вкусно месо е, но децата ми предпочитат бон филе.
Загрейте на котлон тиган или тенджера с около 3с.л.олио.В тигана прибавете 2,3скилидки чесън и стръкче розмарин.
Оваляйте месото в галета и го запържете в нагрято олио за около 2,3минути от едната страна и 2,3от другата или до леко зачервяване.При обръщането внимавахте да не отстраните галетата по месото.
Извадете месото от тигана и го поставете в подходяща тавичка.Поръсете го още розмарин.
В тигана в които запечатахте месото задушете за около 2минути лука нарязан на ситно,морковите,2,3 цели скилидки чесън.
Размийте в чаша вино една супена лъжица доматено пюре и полейте зеленчуците.Прибавете 1дафинов лист.Оставете да покъкри за около 3,4минути , посолете и поръсете с черен пипер.
Прехвърлете сос в тавичката при месото и долейте вода,колкото да покрие 1/2от месото.
Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете в нагряна фурна за около час и 10минути на 220градуса.
След изтичане на времето махнете фолиото,намалете фурната на 200градуса и допечете месото до леко зачервяване.
С помощта на клечка за зъби проверете готовността на месото.
Извадете месото в подходяща чиния за сервиране.Нарежете го на тънки филийки , полейте със соса от тавичката и поръсете ситно накълцан магданоз.
**По желание сгъстете соса по следният начин.
Загрейте на котлон касеролка с кубче масло или олио.Прибавете 1с.л.соево брашно или бяло,разбъркайте енергично и полейте с прецеденият сос от месото.
Сервирайте печеното, ароматно и вкусно месо топло с една идея от мен за печени картофки за гарнитура.Е при мен идеята не ми се получи ,защото фурната ми пак отказа и сервирах месото с варени картофи и зелена салата.
Да ви е сладко!





2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...