ПРОДУКТИ
600/800гр.агнешко месо
2скилидки чесън
150мл.бяло вино
сол,черен пипер
1/2връзка магданоз
1ч.л.червен пипер
1глава лук
1зелена пиперка
20мл.олио/зехтин/
2с.л.доматено пюре
1кг.картофи
150гр.сварен нахут
1дафинов лист
10бр.черни маслини
сол,магданоз
Измийте, почистете и нарежете месото.Поставете месото в купа и към него прибавете накълцаният на ситно магданоз,нарязаният на ситно чесън,червен пипер,прясно смлян черен пипер и сол на вкус.Разбъркайте месото за да се смеси с подправките и прибавете около 150мл.бяло вино.
Оставете месото да се маринова за около 2,3часа.
Загрейте на котлон тиган и в него поставете месото леко отцедено от виното.Оставете месото в тигана колкото леко да побелее и да се запечата за около 2,3минути.
Извадете месото от тигана и го прехвърлете в глинен съд или тавичка.
В тиган с 2,3с.л.олио или зехтин задушете нарязаният на ситно лук и нарязаната на лентички чушка за около 2минути.
Прехвърлете зеленчуците към месото.Полейте ястието с зеленчуков бульон или вода,колкото да покрие месото до средата.Печете на фурма на 210градуса за около 30минути.
Към ястието прибавете 1дафинов лист,нахута,маслините и доматеното пюре.Разбъркайте ястието и ако е необходимо долейте още вода.Посолете и върнете ястието във фурмата за около 30минути.
Измийте,обелете и нарежете картофите.Прибавете ги към ястието,поръсете с магданоз и черен пипер на вкус и запечете във фурната до готовност.Сервирайте ястието топло със зелена салата.
Да ви е сладко!
600/800гр.агнешко месо
2скилидки чесън
150мл.бяло вино
сол,черен пипер
1/2връзка магданоз
1ч.л.червен пипер
1глава лук
1зелена пиперка
20мл.олио/зехтин/
2с.л.доматено пюре
1кг.картофи
150гр.сварен нахут
1дафинов лист
10бр.черни маслини
сол,магданоз
Измийте, почистете и нарежете месото.Поставете месото в купа и към него прибавете накълцаният на ситно магданоз,нарязаният на ситно чесън,червен пипер,прясно смлян черен пипер и сол на вкус.Разбъркайте месото за да се смеси с подправките и прибавете около 150мл.бяло вино.
Оставете месото да се маринова за около 2,3часа.
Загрейте на котлон тиган и в него поставете месото леко отцедено от виното.Оставете месото в тигана колкото леко да побелее и да се запечата за около 2,3минути.
Извадете месото от тигана и го прехвърлете в глинен съд или тавичка.
В тиган с 2,3с.л.олио или зехтин задушете нарязаният на ситно лук и нарязаната на лентички чушка за около 2минути.
Прехвърлете зеленчуците към месото.Полейте ястието с зеленчуков бульон или вода,колкото да покрие месото до средата.Печете на фурма на 210градуса за около 30минути.
Към ястието прибавете 1дафинов лист,нахута,маслините и доматеното пюре.Разбъркайте ястието и ако е необходимо долейте още вода.Посолете и върнете ястието във фурмата за около 30минути.
Измийте,обелете и нарежете картофите.Прибавете ги към ястието,поръсете с магданоз и черен пипер на вкус и запечете във фурната до готовност.Сервирайте ястието топло със зелена салата.
Да ви е сладко!
Изглежда много вкусно! Ще опитам и с нахут:)
ОтговорИзтриванеОпитай Траянче ще ти допадне на вкус.Хубав уикенд ти желая!
ИзтриванеМного апетитно предложение! Интересно съчетание на продуктите и мисля, че много ще ми допадне!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Танче!
Радвам се,че ястието ти допада Инче.На мен лично най-ми харесва с много джоджен,пресен лук и дроб сърма,но на децата агнешкото им харесва повече с картофи и нахут.Поздрави Инче!
Изтриване