ПРОДУКТИ за 3порции
400гр.кайма смес
сол на вкус
щипка чубрица
щипка кимион
щипка смлян черен пипер
1/2малка глава лук
40гр.ориз/2щепички/
пресен магданоз
брашно за овалване на кюфтетата
олио за изпържване
За соса
3,4с.л.олио
1глава лук
1морков
300гр.белени домати от консерва
800мл.зеленчуков бульон или вода
дафинов лист
3скилидки чесън
2с.л.соево брашно
1ч.л.червен пипер
250гр.сварен нахут
Омесете каймата с подправките,ориза,посолете и направете малки кюфтенца около 12бр.Оваляйте кюфтетата в брашно и ги изпържете в олио,толкова колкото леко да се запечатат без да ги препържвате.
В нагряна тендера с 3,4с.л.олио запържете за минута лукът нарязан на ситно.Добавете морковът нарязан на тънки шайбички.Прибавете и почистените скилидки чесън без да ги нарязвате.
Прибавете и 2с.л.соево брашно и 1ч.л.червен пипер,като разбърквате енергично .
Към ястието прибавете около 300мл.белени домати които предварително сте пасирали.
Долейте и около 800мл.зеленчуков бульон или вода.
Оставете ястието да заври и прибавете кюфтенцата.Посолете ястието,прибавете дафиновият лист,захлупете с капак и оставете ястието да къкри на слаб огън за около 15/20минути.
Към ястието прибавете 200/300гр.сварен нахут.Оставете ястието да покъкри за още 5/10минути и отстранете от огъня.Сервирайте ястието топло,поръсено с магданоз.
Да ви е сладко!
400гр.кайма смес
сол на вкус
щипка чубрица
щипка кимион
щипка смлян черен пипер
1/2малка глава лук
40гр.ориз/2щепички/
пресен магданоз
брашно за овалване на кюфтетата
олио за изпържване
За соса
3,4с.л.олио
1глава лук
1морков
300гр.белени домати от консерва
800мл.зеленчуков бульон или вода
дафинов лист
3скилидки чесън
2с.л.соево брашно
1ч.л.червен пипер
250гр.сварен нахут
Омесете каймата с подправките,ориза,посолете и направете малки кюфтенца около 12бр.Оваляйте кюфтетата в брашно и ги изпържете в олио,толкова колкото леко да се запечатат без да ги препържвате.
В нагряна тендера с 3,4с.л.олио запържете за минута лукът нарязан на ситно.Добавете морковът нарязан на тънки шайбички.Прибавете и почистените скилидки чесън без да ги нарязвате.
Прибавете и 2с.л.соево брашно и 1ч.л.червен пипер,като разбърквате енергично .
Към ястието прибавете около 300мл.белени домати които предварително сте пасирали.
Долейте и около 800мл.зеленчуков бульон или вода.
Оставете ястието да заври и прибавете кюфтенцата.Посолете ястието,прибавете дафиновият лист,захлупете с капак и оставете ястието да къкри на слаб огън за около 15/20минути.
Към ястието прибавете 200/300гр.сварен нахут.Оставете ястието да покъкри за още 5/10минути и отстранете от огъня.Сервирайте ястието топло,поръсено с магданоз.
Да ви е сладко!
Много апетитна и изкушаваща!
ОтговорИзтриванеЧудесно е, Таничка :)
ОтговорИзтриванеОбичам нахут и с удоволствие ще го добавя!
Това със сигурност ще е адски вкусно! И с този нахут, чудно, Таничка! Да ви е сладко и поздрави от мен! :)
ОтговорИзтриване