ПРОДУКТИ
300гр.пилешко филе
1глава лук
2скилидки чесън
150гр.печурки
150гр.печени червени чушки
2с.л.доматено пюре или домати от консерва
1,2с.л.соево брашно
1литър вода или пилешки или зеленчуков бульон
щипка сух риган
щипка индийско орехче
сол,прясно смлян черен пипер
2с.л.растителна овесена сметана
/може да се замени с друга растителна сметана/
гарнитура-грах
**Овесена сметана-100 % растителна овесена сметана, която не съдържа лактоза, животински мазнини и хидрирани мазнини. Специфичната формула на този продукт го прави деликатен, лек ,богат на фибри(със съдържание на мазнини под 10 %)Използва се и в сладкарството,като заместител на сметаната за торти.
1.В тенджерка с 2с.л.зехтин,запържете пилешкото месо,нарязано на хапки.
2.Към месото прибавете лукът,нарязан ситно,чесънът,нарязан на ситно и гъбите нарязани на филийки.
3.Към ястието прибавете печеният пипер,нарязан на лентички.Задушете ястието за кратко и прибавете доматеното пюре и 1,2 с.л.соево брашно. **Соевото брашно,може да се замени с бяло брашно.
4.Полейте ястието с литър вода или бульон/пилешки или зеленчуков/. Поръсете ястието с щипка риган и мъничко настъргано индийско орехче.
6.Посолете ястието и го оставете да къкри на слаб огън за около 20/30минути.Малко преди да отстраните ястието от котлона го поръсете с прясно смлян черен пипер.
7.В купичка сложете 2,3с.л. Овесена сметана.С черпак вземете от бульона на ястието и го прибавете,към сметаната.Разбъркайте с лъжичка,за да се разтвори сметаната.Полейте ястието със разтворената сметана.Овесената сметана може да замените със всякаква друга растителна сметана по ваш избор.
Сервирайте ястието топло с гарнитура -грах и зелена салата.
300гр.пилешко филе
1глава лук
2скилидки чесън
150гр.печурки
150гр.печени червени чушки
2с.л.доматено пюре или домати от консерва
1,2с.л.соево брашно
1литър вода или пилешки или зеленчуков бульон
щипка сух риган
щипка индийско орехче
сол,прясно смлян черен пипер
2с.л.растителна овесена сметана
/може да се замени с друга растителна сметана/
гарнитура-грах
**Овесена сметана-100 % растителна овесена сметана, която не съдържа лактоза, животински мазнини и хидрирани мазнини. Специфичната формула на този продукт го прави деликатен, лек ,богат на фибри(със съдържание на мазнини под 10 %)Използва се и в сладкарството,като заместител на сметаната за торти.
1.В тенджерка с 2с.л.зехтин,запържете пилешкото месо,нарязано на хапки.
2.Към месото прибавете лукът,нарязан ситно,чесънът,нарязан на ситно и гъбите нарязани на филийки.
3.Към ястието прибавете печеният пипер,нарязан на лентички.Задушете ястието за кратко и прибавете доматеното пюре и 1,2 с.л.соево брашно. **Соевото брашно,може да се замени с бяло брашно.
4.Полейте ястието с литър вода или бульон/пилешки или зеленчуков/. Поръсете ястието с щипка риган и мъничко настъргано индийско орехче.
6.Посолете ястието и го оставете да къкри на слаб огън за около 20/30минути.Малко преди да отстраните ястието от котлона го поръсете с прясно смлян черен пипер.
7.В купичка сложете 2,3с.л. Овесена сметана.С черпак вземете от бульона на ястието и го прибавете,към сметаната.Разбъркайте с лъжичка,за да се разтвори сметаната.Полейте ястието със разтворената сметана.Овесената сметана може да замените със всякаква друга растителна сметана по ваш избор.
Сервирайте ястието топло с гарнитура -грах и зелена салата.
Чудесно е станало , Таня, пък за такава сметана не съм чувала май. Я си виж пак заглавието:) Професионално изкривяване, нали знаеш:)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря,Траянче.Поправих си грешката,проверявам си текста,но заглавието пак съм го пропуснала.:) Хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриване