ПРОДУКТИ
300гр.пресен зелен фасул
1 малка консерва грах
1средна по големина глава лук
1,2скилидки чесън
100гр.мариновани червени пиперки/3,4бр./
домати от консерва или 3с.л.доматено пюре
2с.л.зехтин
1ч.л.червен пипер
сол
пресен магданоз
1.Измийте,почистете, нарежете зеления фасул и го поставете в малка тавичка.
2.Към фасула прибавете,нарязаният на ситно лук и чесън.Нарежете пиперките на лентички и ги прибавете,към ястието.
3.Отстранете течността от консерва грах.Прибавете граха,към ястието.
4.Прибавете 3с.л.доматено пюре или домати от консерва.
5.Полейте ястието с 2с.л.зехтин,посолете,поръсете с лъжичка червен пипер.Накълцайте пресен магданоз и с него поръсете ястието.
6.Полейте ястието с вода,колкото да го покрие малко повече от половината.
7.Изпечете ястието в нагряна фурна на 210градуса за около 30минути или докато ястието остане с малко сос/почти само на мазнина/.Разбърквайте ястието от време на време,за да се запече равномерно.
Сервирайте ястието топло,поръсено с накълцан,пресен магданоз и зелена салата.
Това ястие ми е толкова по вкуса! Обожавам лекички и в същото време - засищащи ястия. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни, Таничка!
И на мен ми допада много.Малко прекалих с хапването по празниците и със сладкотоооо и се налага да си хапвам само такива постни манджички.Спокойна вечер,слънчице! :)
ОтговорИзтриванеТанче, много се радвам че си публикувала тази рецепта. Писа в коментара си при мен за нея. В най-скоро време ще я направя!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Много я обичам тази манжичка,поне веднъж в седмицата я приготвям.Оставям я почти само на мазнинка,повече ми харесва така а и става за гарнитура.Хубава вечер ти желая,Инче!
Изтриване