ПРОДУКТИ
150 гр.меко масло
200 гр.светло кафява захар
6 бр.яйца/размер М/
кората и сок на 1/2 лимон
280 гр.брашно
1 бакпулвер
100 мл.студена вода
за плънката
2 големи ябълки/430гр./
2с.л.захар
1/2ч.л.канела
кората на 1/3лимон
2с.л.лимонов сок
пудра захар за поръсване
форма за печене с отделящо се дъно 24см.
1.Измийте,подсушете и обелете ябълките.Нарежете ги на тънки резенчета и ги подредете в чиния.Поръсете резенчетата ябълки с 2 с.л.захар и 1/2 ч.л.канела.Настържете кората на 1/3 лимон и поръсете ябълките.Полейте нарязаните резенчета ябълки с 2с.л.лимонов сок.
2.Пригответе тестото,като разбийте с миксер 150гр. меко масло с 200гр.светло кафява тръстикова захар.
3.Към маслената смес прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.
4.Настържете кората на половин лимон и я прибавете към тестото.Към тестото прибавете и сока на половин лимон.
5.Пресейте 280гр.брашно,размесете го с 10гр.бакпулвер и го прибавете към тестото.Разбийте с миксера до хомогенна маса.
6.Към тестото добавете 100мл.студена вода и отново разбийте с миксер.
7.Намажете с масло обла форма за печене 24см.с отделящо се дъно.Поръсете формата с брашно.
8.Пресипете половината количество тесто във формата за печене.С помощта на лъжица разпределете равномерно тестото.
9.Подредете резенчетата ябълки върху тестото.
10.Върху ябълките с помощта на лъжица разпределете останалото тесто.Приберете формата в хладилник за около 15минути.
11.Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.
12.След изпичане оставете сладкиша да се охлади на стаена температура, поръсете го с пудра захар и го нарежете на квадратни или правоъгълни парченца.
150 гр.меко масло
200 гр.светло кафява захар
6 бр.яйца/размер М/
кората и сок на 1/2 лимон
280 гр.брашно
1 бакпулвер
100 мл.студена вода
за плънката
2 големи ябълки/430гр./
2с.л.захар
1/2ч.л.канела
кората на 1/3лимон
2с.л.лимонов сок
пудра захар за поръсване
форма за печене с отделящо се дъно 24см.
1.Измийте,подсушете и обелете ябълките.Нарежете ги на тънки резенчета и ги подредете в чиния.Поръсете резенчетата ябълки с 2 с.л.захар и 1/2 ч.л.канела.Настържете кората на 1/3 лимон и поръсете ябълките.Полейте нарязаните резенчета ябълки с 2с.л.лимонов сок.
2.Пригответе тестото,като разбийте с миксер 150гр. меко масло с 200гр.светло кафява тръстикова захар.
3.Към маслената смес прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.
4.Настържете кората на половин лимон и я прибавете към тестото.Към тестото прибавете и сока на половин лимон.
5.Пресейте 280гр.брашно,размесете го с 10гр.бакпулвер и го прибавете към тестото.Разбийте с миксера до хомогенна маса.
6.Към тестото добавете 100мл.студена вода и отново разбийте с миксер.
8.Пресипете половината количество тесто във формата за печене.С помощта на лъжица разпределете равномерно тестото.
9.Подредете резенчетата ябълки върху тестото.
10.Върху ябълките с помощта на лъжица разпределете останалото тесто.Приберете формата в хладилник за около 15минути.
11.Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.
12.След изпичане оставете сладкиша да се охлади на стаена температура, поръсете го с пудра захар и го нарежете на квадратни или правоъгълни парченца.
Танче, ухае вълшебно при теб... Прекрасен сладкиш! :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден ти желая!
Благодаря,Гери радвам се,че ти допада сладкиша.Усмихнат ден,слънчице! :)
ОтговорИзтриванеСигурно ще е много вкусен, парченцата изглеждат чудесно, Танче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много е вкусен Ванче,мекичък и много ароматен,поне на мен много ми допадна,Весел празник ти желая! :)
ИзтриванеТаничка, вълшебен е този сладкиш и така се връзва със сезона. Чудесия! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеМерси,Катенце.Радвам се,че ти допада.Хубав ден,бонбонче!
Изтриване