.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 15 април 2013 г.

ЛАЗАНЯ

ПРОДУКТИ
1пакет кори за Лазаня около200гр.
500гр.кайма смес
1/2глава лук
2,3с.л.олио
щипка чубрица/или риган,сол,черен пипер
щипка сухи зеленчуци или вегета
150/200гр.шунка
150/200гр.кашкавал
босилек
200мл.доматено пюре
За сос Бешамел
50гр.масло
3с.л.брашно
600мл.прясно мляко
сол,черен пипер


*1.В тенджера с 2,3с.л.зехтин или олио запържете половин глава лук нарязан на ситно.Запържете и каймата за около 3/5минути.Прибавете ронена чубрица/или риган и щипка сухи подправки.Посолете на вкус.
*2.Кипнете на котлон тенджера с подсолена вода.Пускайте една по една корите за лазаня до изчерпване на количеството.Оставете корите да се варят за около 7 минути или по описаният начин на опаковката на корите.След като корите са сварени ги потопете в студена вода.Преди да започнете да приготвяте лазанята,всяка кора леко се подсушава в суха и чиста кърпа.
*3.Бешамел-В разтопено масло  запържете брашното за около половин минута.При постоянно разбъркване налейте прясно мляко.Оставете соса да покъкри на слаб огън за около 2минути.Ако е нужно след завиране прибавете още малко мляко.Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
  Оформяне на лазанята
  1.Намажете със зехтин  малка правоъгълна тава с размери 24см/20см. Полейте малко от сос Бешамел,като се съобразите с количеството сос за да ви стигне за лазанята.
  2. Подредете първият слой кори леко подсушени в кърпа.
  3.Полейте с бешамел и поръсете с половината количество кайма и 1,2с.л.доматено пюре.
  4.Подредете втори ред кори.
  5.Полейте с сос,разпределете нарязана на парчета шунка,поръсете с босилек,полейте с 2,3с.л.доматено пюре и поръсете с настърган кашкавал.
  6.Подредете следващият пласт кори.
  7.Полейте с бешамел.Разспределета останалото количество кайма,полейте доматен сок и по желание настържете кашкавал.
  8.Подредете следващият пласт кори.
  9.Намажете корите с бешамел,разпределете останалото количество доматен сос и поръсете с кашкавал.
  10.Подредете последният слой кори,намажете с сос и поръсете настърган кашкавал.
Много леко притиснете с лъжичка корите и оформете ако е нужно.
Изпечете лазанята в нагряна фурна на 200градуса да зачервяване.При мен за 45минути.
Оставете приготвената лазаня леко да се охлади и я нарежете на порции.
Сервирайте всяка порция в подходяща чиния.Насладете се на прекрасната Лазаня поднесена с  чаша,две хубаво червено вино.
Да ви е сладко!


6 коментара:

  1. Чудесно предложение! Много засищащо и богато! Изглежда наистина доста вкусно!
    Спокоен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили.Наистина е много вкусна и засища.Моите сладури я обожават искаше ми се да представя Лазаня с някоя по засукана плънка но се спрях на познатият, изпробван и любим вариант.Хубав ден ти желая Тили!

      Изтриване
  2. Танче, толкова вкусна изглежда лазанята ти, че на момента огладнях :) Замислих се, колко отдавна не съм правила... Ползвам същата рецепта, само дето не сварявам предварително корите и като знам колко е вкусно ми се иска на гости да ти дойда :))
    Поздрави, с пожелание за прекрасен ден и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярвам ти Снежи,много примамливо предложение си е Лазанята.И на мен ми се случва да огладнея,като гледам вкусни предложения.Е бих се радвала да ми дойдеш на гости Снежи :)Поздрави и хубав ден ти желая Снежи!

      Изтриване
  3. Голямо нещо е италианската кухня. А виж една българка колко вкусно и добре я приготвя. Поздрави, Таничка, чудно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери,много ме зарадва комплимента ти.Поздрави и хубава вечер ти желая!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...