.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 4 април 2013 г.

Хлебчета с пълнеж

ПРОДУКТИ

закваска
20гр.мая
5с.л.хладко прясно мляко
6с.л.брашно
1с.л.кафява захар
За тестото
500гр.брашно
1 и 1/2ч.л.сол
1ч.л.захар
3с.л.олио
2с.л.кисело мляко
250мл.прясно мляко
1яйце
3с.л.мак
брашно за доомесване и разточване
1жълтък за намазване
За пълнежа/за 1/2от тестото/
50мл.разтопено масло
3с.л.доматено пюре/или лютеница/
50гр.настърган кашкавал
50гр.сирене
50гр.колбас
щипка риган
Направете си закваската,като в купичка разтворите 20гр.мая в 5с.л.хладко прясно мляко.Прибавете  една супена лъжица кафява захар и  около 6с.л.брашно.
Завийте с чиста кърпа купата и я приберете на топло докато удвои обема си,за около15минути.
В купа пресипете брашното,направете кладенче и в него сипете закваската,яйцето,3с.л.олио,захарта,солта,киселото мляко.Започнете да замесвате меко и гладко тесто и малко преди да е готово прибавете 2,3с.л.макови семена.
Омесете тестото,завийте го чиста кърпа и го приберете на топло за около40минути.
Премесете тестото разделете го на две и всяка част отново премесете и направете на топка.
Оставете тестото да почине и го разточете на правоъгълна кора.
Намажете кората с разтопено масло.
Върху маслото намажете с доматено пюре,поръсете със сиренето и настърганият кашкавал.Поръсете с щипка риган.
Подредете някакъв колбас нарязан на шайби или на ситно.
Завийте на руло.Нарежете рулото на парченца във формата на трапец.

Подредете хлебчетата в тава с послана хартия за печене на разстояние едно от друго.

Оставете хлебчетата да починат за около 30/40минути,намажете ги с няколко капки прясно мляко жълтък.С пръчица притиснете по средата всяко хлебче.
По желание ги поръсете с допълнително макови семена.
Изпечете хлебчетата в нагряна фурна за около 20/25минути.
От втората част на тестото направих малък хляб.
Отново  разточете тестото на правоъгълна кора.Намажете го обилно с разтопено масло.Настържете около 50гр.кашкавал,поръсете със 50гр.сирене и навийте на руло.
Отрежете двата края на рулото.Получават се две парченца наподобяващи розички.Направете разрез по средата на рулото.Оформете по посоченият начин на снимките.
Оформеното хлебче прехвърлете в правоъгълна форма за печене.
Изпечете в нагряна фурна на 180градуса за около40минути.По време на печенето розичките са по изпъкнали и ще се запекат повече.Ако е нужно покрийте хлебчето с алуминиево фолио за да не се препече.
Оставете хлебчето да се охлади преди да го разрежете.
Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Много апетитно хлебче Таня! :)как да му устои човек?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Данииии благодаря миличка.Който си обича тестеничко...няма как да устои :)

      Изтриване
  2. И аз, защото също си обичам тестено, определено не мога да устоя и да не те поздравя, Таничка.
    Чудесна идея!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери.Радвам се,че ти харесва идеята.А и щом и ти обичаш тестеничко,ще ти допаднат и на вкус.Хубав ден ти желая Гвеи!

      Изтриване
  3. ЕЕЕЕ Танчеееее напълни ми очите с красотаааа...
    Страхотно хлебче ,пухкаво и ароматно.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Здравче.Наитина са страхотни хлебчетата.Е малко невзрачни се получиха от прекалено плънка,но пък за вкус получиха шестица от домочадието.:)
      Прегръдки и хубав ден Здравче!

      Изтриване
  4. Ей,че красиво и вкусно е при теб,Танче!
    Много симпатимни са малките сладури,а хляба е с чудесна форма!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мире.Радвам се,че ти харесва и малките сладури и хлебчето.Поздрави и хубава петъчна вечер ти желая Мире.

      Изтриване
  5. Чудесна закуска са тези хлебчета с пълнеж!
    И те, и хлябът са с много интересно, оригинално оформление!
    Изглеждат много апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили.Радвам се,че ти харесват хлебчетата.Наистина са чудесна апетитна закуска хлебчетата.Хубав уикенд ти желая Тили!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...