На първи прочит плънката за баницата ми се стори малко страна магданоз,риган,сирене че и чесън но тъй като обичам да експериментирам реших да приготвя една малка баничка с тази малко странна на съчетания плънка,но за моя изненада останах много очарована от резултата.
ПРОДУКТИ
400гр.тесто за хляб
200гр.сирене
1яйце
2с.л.кисело мляко
1ск.чесън/или щипка сух/
пресен магданоз
100гр.кашкавал
2с.л.масло
щипка сух риган
За намазване
1жълтък
1с.л.кисело мляко
1с.л.олио
Нарежете листата на 1/2връзка пресен магданоз.
Прибавете 200гр.натрошено сирене,настърган кашкавал,счукана скилидка чесън или щипка сух чесън/аз използвах сух чесън заради децата.Сухият чесън не е много силен аромат и е по приемлив вариант за хора които не харесват чесън/,2с.л.кисело мляко,щипка риган и 1яйце.
Размесете плънката.
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора.
По желание може да увеличите грамажа на тестото или си направете по голяма баничка,защото е много вкусна и ароматна.У дома свърши за секунди с отзиви,че е много вкусна.
Намажете кората с разтопено масло и разпределете равномерно плънката.
Навийте кората на стегнато руло.
Нарежете рулото парченца и ги подредете с разрезите нагоре, не много плътно в малка обла тавичка намазана с масло.
Рецептата е адаптирана от Самые вкусные рецепты.
Оставете закуската да почине за около 30минути и я намажете с разбит жълтък,1непълна супена лъжица кисело мляко и 1непълна супена лъжица олио.
Изпечете баницата в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути или до зачервяване.
След изпичане оставете вкусната и ароматна баничка леко да се охлади и я поднесете с каничка айран.
Да ви е сладко!
ПРОДУКТИ
400гр.тесто за хляб
200гр.сирене
1яйце
2с.л.кисело мляко
1ск.чесън/или щипка сух/
пресен магданоз
100гр.кашкавал
2с.л.масло
щипка сух риган
За намазване
1жълтък
1с.л.кисело мляко
1с.л.олио
Нарежете листата на 1/2връзка пресен магданоз.
Прибавете 200гр.натрошено сирене,настърган кашкавал,счукана скилидка чесън или щипка сух чесън/аз използвах сух чесън заради децата.Сухият чесън не е много силен аромат и е по приемлив вариант за хора които не харесват чесън/,2с.л.кисело мляко,щипка риган и 1яйце.
Размесете плънката.
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора.
По желание може да увеличите грамажа на тестото или си направете по голяма баничка,защото е много вкусна и ароматна.У дома свърши за секунди с отзиви,че е много вкусна.
Намажете кората с разтопено масло и разпределете равномерно плънката.
Навийте кората на стегнато руло.
Нарежете рулото парченца и ги подредете с разрезите нагоре, не много плътно в малка обла тавичка намазана с масло.
Рецептата е адаптирана от Самые вкусные рецепты.
Оставете закуската да почине за около 30минути и я намажете с разбит жълтък,1непълна супена лъжица кисело мляко и 1непълна супена лъжица олио.
Изпечете баницата в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути или до зачервяване.
След изпичане оставете вкусната и ароматна баничка леко да се охлади и я поднесете с каничка айран.
Да ви е сладко!
Ох, Танче, как си я завъртяла тази баничка! Чудна- чудничка! Наистина сме свикнали на стандартни баници, но пък много нестандартни имат невероятен вкус, както е и тази. Прелестна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТака си е Кате свикнали сме на стандартни банички но нестандартните ни изненадват с много приятен вкус.А тази баничка много ни хареса и определено ще я приготвям отново.Поздрави и хубава вечер ти желая Катенце!
ИзтриванеИ изглежда прекрасно, да знаеш. Страшно апетитна си я приготвила.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Таничка!
Благодаря ти Гери.Поздрави и на теб миличка :)
ИзтриванеСтрахотна баница,Танче!
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Благодаря Гери.Радван се,че ти харесва баничката.Поздрави и хубав ден ти желая!
ИзтриванеТанче,баницата е станала приказна!
ОтговорИзтриванеЧудни ,сочни и примамливи парченца!
Поздрави и слънчево настроение ти желая!
Благодаря ти Мире.Баничката е страхотна,днес ще я приготвям отново за лакомниците у дома.Поздрави и хубав ден ти желая Мире!
ИзтриванеСтрахотна баница ни предлагаш, Таня -
ОтговорИзтриванеефектна, апетитна и видимо вкусна!
Благодаря за чудесната рецепта,
сърдечни поздрави и хубава пролетна вечер, Диана
Благодаря Дианче.Радвам се че ти допадна баничката.Сърдечни поздрави и хубав ден ти желая!
ИзтриванеТанче, баницата изглежда много примамливо! Наистина необичайна комбинация. Аз харесвам магданоз, така че при всички случаи ще ми допадне!
ОтговорИзтриванеПриятна и топла пролетна вечер!
Благодаря ти Тили.Радвам се че ти допадна баничката.На мен много не ми допада магданоза но за радост вече опитвам какви ли не комбинации.Тази плънка определено много ми хареса.Поздрави и хубав ден ти желая Тили!
ИзтриванеChe meraviglia!!! Bravissima!!
ОтговорИзтриванеGrazie Lory :)
ИзтриванеТаня, в моя списък "Да направя това" съвсем скоро сложих кошничките с орехова плънка, сега прибавям и тази изненадваща баница:) Но така привлекателно наднича от снимките, че май ще бъде първа ... усещам аромата и отчупвам една розичка, трудно се устоява!:)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав следобед!
Албенче,баничката е много вкусна и ароматна и наистина е трудно да и устои човек.Всяка седмица я приготвям и още не ни е омръзнала :)
ИзтриванеА като ми напомни за кошничките...се изкушавам да ги приготвя веднага.Поздрави и хубав ден ти желая Албенче!
Una receta deliciosa, tiene que estar riquísima! Un besote!
ОтговорИзтриванеMuchas gracias MiKa. Me alegro que te haya gustado la receta, y sí, esta rquísima! Un beso!
Изтриване