ПРОДУКТИ
1ч.ч.фиде
2ч.ч.бульон
1бр.пилешко фиде
1/2зелена пиперка
1/2глава лук
1ск.чесън
8бр.скариди
щипка джинджифил
щипка шафран
млян черен пипер,сол
пилешки или зеленчуков бульон
3с.л.универсален сос Winiary
Измийте и обелете скаридите /кралски,гамбас или друг вид скариди/,като по желание запазите опашките.
Кипнете на котлон 2ч.ч.пилешки или зеленчуков бульон.Към бульона прибавете около1ч.ч.фиде.Оставете фидето да покъкри за кратко.За около 2,3минути.Имайте в предвид,че фидето се сварява бързо и преваряването му не е желателно.Дръпнете фидето от огъня и го запазете на страна.
Нарежете пиперката на едри кубчета,пилешкото месо на хапки,лукът нарежете на едро.
В тиган с около2с.л.зехтин или олио запържете за 3,4минути пилешкото месо предварително посолено с много малко сол и прясно смлян черен пипер.Добавете пиперката, лука и накълцаният на ситно чесън.Задушете за около 3,4минути.Към ястието добавете скаридите,като може да намалите количеството скариди или съответно да увеличите бройката.Задушете за кратко и добавете фидето,предварително прецедено от бульона.
Поръсете щипка джинджифил и шафран.Разбъркайте за да се размесят всички съставки за около 2минути.
Полейте ястието с 3с.л.универсален сос Winiary разбъркайте за кратко,колкото леко да се сгъсти ястието.Соса може да го замените с соев сос,като намалите количеството,защото в повечето случаи соевият сос е доста солен.
Сервирайте ястието в подходящи чинии,поръсете по желание с допълнително шафран и поднесете ястието топло.
Да ви е сладко!
1ч.ч.фиде
2ч.ч.бульон
1бр.пилешко фиде
1/2зелена пиперка
1/2глава лук
1ск.чесън
8бр.скариди
щипка джинджифил
щипка шафран
млян черен пипер,сол
пилешки или зеленчуков бульон
3с.л.универсален сос Winiary
Измийте и обелете скаридите /кралски,гамбас или друг вид скариди/,като по желание запазите опашките.
Кипнете на котлон 2ч.ч.пилешки или зеленчуков бульон.Към бульона прибавете около1ч.ч.фиде.Оставете фидето да покъкри за кратко.За около 2,3минути.Имайте в предвид,че фидето се сварява бързо и преваряването му не е желателно.Дръпнете фидето от огъня и го запазете на страна.
Нарежете пиперката на едри кубчета,пилешкото месо на хапки,лукът нарежете на едро.
В тиган с около2с.л.зехтин или олио запържете за 3,4минути пилешкото месо предварително посолено с много малко сол и прясно смлян черен пипер.Добавете пиперката, лука и накълцаният на ситно чесън.Задушете за около 3,4минути.Към ястието добавете скаридите,като може да намалите количеството скариди или съответно да увеличите бройката.Задушете за кратко и добавете фидето,предварително прецедено от бульона.
Поръсете щипка джинджифил и шафран.Разбъркайте за да се размесят всички съставки за около 2минути.
Полейте ястието с 3с.л.универсален сос Winiary разбъркайте за кратко,колкото леко да се сгъсти ястието.Соса може да го замените с соев сос,като намалите количеството,защото в повечето случаи соевият сос е доста солен.
Сервирайте ястието в подходящи чинии,поръсете по желание с допълнително шафран и поднесете ястието топло.
Да ви е сладко!
Интересна идея за използване на фиде като канапе на ястието.
ОтговорИзтриванеАпетитна комбинация!
Поздрави!
Тили ястието или предястието е страхотно.Мислех,че фидето ще се разкашка но стана страхотно.Ако харесваш китайската кухня ще ти допадне.Поздрави Тили!
Изтриване