Продукти
За тестото
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1ч.ч.захар
2жълтъка
1ч.л.бакпулвер
1с.л.бренди/или друг алкохол/
За пълнежа
60гр.масло
1яйце
60гр.захар
2с.л.с калпаче Дулсе де лече
100гр.брашно
340гр.ябълки
2с.л.захар
шипка канела
Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Направете кладенче и в него сипете захарта,жълтъците,мекото масло нарязано на кубчета и алкохола.
Замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете.
Ако е нужно добавете още малко брашно.Отделете 1/3от тестото за настъргване и го приберете във фризер.
Измийте и обелете ябълките.Нарежете ги на резенчета с дебелина около0,3см,поръсете ябълките с 2,3с.л.захар захар и щипка канела.
Разточете тестото върху набрашнен плот или с ръце го разстелете в обла форма за сладкиши.Оформете борд по стените на формата.
Намажете дъното на платката с конфитюр от дюли.Поръсете с 2с.л.галета.
В купа разбийте 60гр.меко масло със 60гр.захар.Прибавете яйцето,като продължавате да разбивате.
Към сместа прибавете и 2с.л.с калпаче Дулсе де лече.
Прибавете и 100гр.брашно.
Разпределете сместа върху платката,разстелете колкото е възможно.
Подредете ябълките върху тестото.
Заделеното тесто настържете върху тартата.Изпечете тартата в нагряна фурна на 200градуса за около 40минути.
Оставете тартата да се охлади и я поръсете обилно с пидра захар.
Да ви е сладичко!
Как да си приготвите домашен конфитюр от дюли,ще намерите тук.
За тестото
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1ч.ч.захар
2жълтъка
1ч.л.бакпулвер
1с.л.бренди/или друг алкохол/
За пълнежа
60гр.масло
1яйце
60гр.захар
2с.л.с калпаче Дулсе де лече
100гр.брашно
340гр.ябълки
2с.л.захар
шипка канела
Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Направете кладенче и в него сипете захарта,жълтъците,мекото масло нарязано на кубчета и алкохола.
Замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете.
Ако е нужно добавете още малко брашно.Отделете 1/3от тестото за настъргване и го приберете във фризер.
Измийте и обелете ябълките.Нарежете ги на резенчета с дебелина около0,3см,поръсете ябълките с 2,3с.л.захар захар и щипка канела.
Разточете тестото върху набрашнен плот или с ръце го разстелете в обла форма за сладкиши.Оформете борд по стените на формата.
Намажете дъното на платката с конфитюр от дюли.Поръсете с 2с.л.галета.
В купа разбийте 60гр.меко масло със 60гр.захар.Прибавете яйцето,като продължавате да разбивате.
Към сместа прибавете и 2с.л.с калпаче Дулсе де лече.
Прибавете и 100гр.брашно.
Разпределете сместа върху платката,разстелете колкото е възможно.
Подредете ябълките върху тестото.
Заделеното тесто настържете върху тартата.Изпечете тартата в нагряна фурна на 200градуса за около 40минути.
Оставете тартата да се охлади и я поръсете обилно с пидра захар.
Да ви е сладичко!
Как да си приготвите домашен конфитюр от дюли,ще намерите тук.
Винаги вкусно е при теб, Танче, и как ухае отново... Чудесни есенни предложения!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Танче, много пухкав и сочен е този сладкиш! И колко добра есенна комбинация на аромати! Поздравления!
ОтговорИзтриванеЩе си го запиша :)
Приятна вечер!
Страхотен сладкиш, любим ми е!
ОтговорИзтриванеС аромат на дюли сигурно е неустоим!
Приятна вечер,Танче!
Сякаш усещам аромата и нежния му вкус, Танче,
ОтговорИзтриванестрахотно изглежда - рецептата и снимките са чудесни.
Сърдечни поздрави, хубава и вдъхновена есен, Диана
Oh, izgleda divno; jedan komad za mene molim!
ОтговорИзтриванеТанче, та това е прекрасен есенен десерт! Тези прекрасни аромати, съчетани в един сладкиш. Топъл есенен ден от мен!
ОтговорИзтриване