ПРОДУКТИ
За блата
5яйца
160гр.захар
7с.л.олио
5с.л.с калпаче мед
100гр.млечен шоколад
180гр.брашно
1бакпулвер
3с.л. с калпаче какао
За шоколадовият крем
200гр.сладкарска сметана за разбиване
200гр.черен шоколад
80гр.захар
50гр.шоколад за декорация
В купа разбийте белтъците с половината количество захар.
В друга купа разбийте с миксер жълтъците с останалото количество захар.
Към сместа прибавете на струйка олиото.Добавете и 5супени лъжици с калпаче мед.
Разтопете на водна баня и леко охладете 100гр.млечен шоколад и го прибавете към тестото.
Пресейте брашното и какаото,размесете го с бакпулвера и го прибавете към тестото на 2,3пъти,като го редувате с белтъци.Започвате с брашно и завършвате с белтъци.При прибавянето на брашното, разбърквайте с дървена лъжица.
Разстелете тестото в правоъгълна тава с постлана хартия за печене.
Изпечете блата в нагряна фурна на 190градуса за около 15/16минути.
След изпичане оставете блата да се охлади и го разрежете вертикално на две еднакви части.
Разбийте сметаната с 80гр.захар.По желание може малко да намалите количеството захар.Разтопете на водна баня 200гр.шоколад,охладете го на стаена температура и го смесете със сметаната.
С шоколадовият крем намажете едната част от блата и върху крема поставете втората част на блата.Намажете с останалият крем.
Декорирайте сладкиша с разтопен шоколад.
По желание може и да го украсите с натрошени ядки или кокосови стърготини.
Поднесете леко охладеният в хладилник сладкиш,нарязан на квадратни или правоъгълни парчета.
Да ви е сладичко!
За блата
5яйца
160гр.захар
7с.л.олио
5с.л.с калпаче мед
100гр.млечен шоколад
180гр.брашно
1бакпулвер
3с.л. с калпаче какао
За шоколадовият крем
200гр.сладкарска сметана за разбиване
200гр.черен шоколад
80гр.захар
50гр.шоколад за декорация
В купа разбийте белтъците с половината количество захар.
В друга купа разбийте с миксер жълтъците с останалото количество захар.
Към сместа прибавете на струйка олиото.Добавете и 5супени лъжици с калпаче мед.
Разтопете на водна баня и леко охладете 100гр.млечен шоколад и го прибавете към тестото.
Пресейте брашното и какаото,размесете го с бакпулвера и го прибавете към тестото на 2,3пъти,като го редувате с белтъци.Започвате с брашно и завършвате с белтъци.При прибавянето на брашното, разбърквайте с дървена лъжица.
Разстелете тестото в правоъгълна тава с постлана хартия за печене.
Изпечете блата в нагряна фурна на 190градуса за около 15/16минути.
След изпичане оставете блата да се охлади и го разрежете вертикално на две еднакви части.
Разбийте сметаната с 80гр.захар.По желание може малко да намалите количеството захар.Разтопете на водна баня 200гр.шоколад,охладете го на стаена температура и го смесете със сметаната.
С шоколадовият крем намажете едната част от блата и върху крема поставете втората част на блата.Намажете с останалият крем.
Декорирайте сладкиша с разтопен шоколад.
По желание може и да го украсите с натрошени ядки или кокосови стърготини.
Поднесете леко охладеният в хладилник сладкиш,нарязан на квадратни или правоъгълни парчета.
Да ви е сладичко!
Вкусно и привлекательно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за комплиментите,Анатолий!
ИзтриванеИ нека не му е сладко на човек на душата. :) Взимам си парченце от това сладоблаженство, Таничка, и ти желая прекрасна и усмихната вечер! :)
ОтговорИзтриванеВземи си парченце,Гери,много е вкусен сладкиша.Хубав уикенд ти желая Гери!
ИзтриванеИзглежда страхотно и не се съмнявам, че е много много вкусен този сладкиш, Танче! :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд! :)
Танче, изглежда апетитно, а и обещава да е много сладичко май! :)
ОтговорИзтриване