ПРОДУКТИ
180гр.орехи
1яйце
180гр.кафява захар
50мл.прясно мляко
1ч.л.черешово уиски/или друг алкохол/
3с.л.олио
15с.л.с калпаче брашно
1ванилия
Смелете орехите и ги поставете в дълбока купа.
Разбийте яйцето със захарта,прибавете олиото,прясното мляко и 1ч.л.черешово уиски или някакъв друг алкохол.
Течната смес прибавете към орехите,разбъркайте до хомогенна маса и прибавяйте брашното на порции.Добавете и ванилията.Количеството брашно е 15супени лъжици с калпаче,но ако е необходимо добавете още
малко.Тестото трябва много леко да лепне по ръцете.
Потопете си ръцете в брашно и оформете топчета с големина на малък орех.
Вариант за оформяне с шоколад
Откъснете тесто с големина колкото малък орех,оваляйте го в длани,направете го на питка и по средата сложете парченце шоколад.Затворете питката и оформете на топче.
Поставете топчетата в тава и по-средата на всяко топче набучете парченце шоколад.
Вариант за оформяне с какао
Откъсвайте си тесто и оформете малки топчета с големина на малък орех.Оваляйте всяка сладка в подсладено какао и ги подредете в тава.
След изпичане сладките се овалват отново в какао,още докато са топли.
Изпечете бисквитките в нагряна фурна на 200градуса за около 15минути или до леко зачервяване.
След изпичане прехвърлете сладките в подходяща кутия,или чиния и ги охладете на стаена температура.
Да ви е сладко!
180гр.орехи
1яйце
180гр.кафява захар
50мл.прясно мляко
1ч.л.черешово уиски/или друг алкохол/
3с.л.олио
15с.л.с калпаче брашно
1ванилия
Смелете орехите и ги поставете в дълбока купа.
Разбийте яйцето със захарта,прибавете олиото,прясното мляко и 1ч.л.черешово уиски или някакъв друг алкохол.
Течната смес прибавете към орехите,разбъркайте до хомогенна маса и прибавяйте брашното на порции.Добавете и ванилията.Количеството брашно е 15супени лъжици с калпаче,но ако е необходимо добавете още
Потопете си ръцете в брашно и оформете топчета с големина на малък орех.
Вариант за оформяне с шоколад
Откъснете тесто с големина колкото малък орех,оваляйте го в длани,направете го на питка и по средата сложете парченце шоколад.Затворете питката и оформете на топче.
Поставете топчетата в тава и по-средата на всяко топче набучете парченце шоколад.
Вариант за оформяне с какао
Откъсвайте си тесто и оформете малки топчета с големина на малък орех.Оваляйте всяка сладка в подсладено какао и ги подредете в тава.
След изпичане сладките се овалват отново в какао,още докато са топли.
Изпечете бисквитките в нагряна фурна на 200градуса за около 15минути или до леко зачервяване.
След изпичане прехвърлете сладките в подходяща кутия,или чиния и ги охладете на стаена температура.
Да ви е сладко!
Таничка, чуднички са. И си мисля, че плачат за чашка чай, например. :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Сладурски и симпатични. Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеТанче, две взимам веднага! И още няколко за после ... :)
ОтговорИзтриванеОбожовам орехи в сладкишите!
Хубава и сладка седмица!