Прекрасен маслен сладкиш с невероятно съчетание на печени лешници,ароматни кайсии,ванилова захар и шоколад.
ПРОДУКТИ
3яйца
125гр.меко масло
140гр.захар
2ванилии
300гр.брашно
1бакпулвер
130мл.прясно мляко
ванилена захар
шепа лешници
10бр.кайсии
70гр.бял шоколад
70гр.черен шоколад
4с.л.сметана
пудра захар
череши и др.плодове
В купа разбийте мекото масло с захарта до пухкав крем.Прибавете едно по едно яйцата,като разбърквате добре до хомогенна маса.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията.
Прибавяйте към маслената смес брашното на порции,като редувате с млякото.Започнете с брашно и завършете с брашно.
Присипете тестото в обла форма с отделящо се дъно постлана с готварска хартия.Измийте и подсушете кайсиите и ги нарежете на половинки.Подредете половинките кайсии с отвора на горе без да ги натискате в тестото.Поръсете с печени едро смлени лешници и ванилова захар.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 175градуса за около 40минути или до зачервяване.
Проверете с клечка за зъби сладкиша.
Оставете сладкиша да се охлади.Разтопете белият шоколад на водна баня с 2с.л.сметана.Разтопете и черният шоколад с 2/3с.л.сметана.Оставете шоколадите да се охладят и с тях запълнете кайсиите. Декорирайте с лешници, с череши,малини или някакви други пресни плодове,поръсете нежно с пудра захар.
Сладкишът е с още по прекрасен вкус ако престои един ден.Да ви е сладко!!!
ПРОДУКТИ
3яйца
125гр.меко масло
140гр.захар
2ванилии
300гр.брашно
1бакпулвер
130мл.прясно мляко
ванилена захар
шепа лешници
10бр.кайсии
70гр.бял шоколад
70гр.черен шоколад
4с.л.сметана
пудра захар
череши и др.плодове
В купа разбийте мекото масло с захарта до пухкав крем.Прибавете едно по едно яйцата,като разбърквате добре до хомогенна маса.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията.
Прибавяйте към маслената смес брашното на порции,като редувате с млякото.Започнете с брашно и завършете с брашно.
Присипете тестото в обла форма с отделящо се дъно постлана с готварска хартия.Измийте и подсушете кайсиите и ги нарежете на половинки.Подредете половинките кайсии с отвора на горе без да ги натискате в тестото.Поръсете с печени едро смлени лешници и ванилова захар.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 175градуса за около 40минути или до зачервяване.
Проверете с клечка за зъби сладкиша.
Оставете сладкиша да се охлади.Разтопете белият шоколад на водна баня с 2с.л.сметана.Разтопете и черният шоколад с 2/3с.л.сметана.Оставете шоколадите да се охладят и с тях запълнете кайсиите. Декорирайте с лешници, с череши,малини или някакви други пресни плодове,поръсете нежно с пудра захар.
Сладкишът е с още по прекрасен вкус ако престои един ден.Да ви е сладко!!!
Представям си колко е вкусно това сладкишче с шоколади с лешници и плодове вкусотийка неустоима.
ОтговорИзтриване