КЕЙК С ЯБЪЛКИ И СТАФИДИ
Продукти
150гр.маргарин
220гр.захар
3яйца
3ябълки
250гр.брашно
50гр.стафиди
1бр.бакпулвер
щипка сол
лимон
1ч.бяло вино
канела
100гр.маслени бисквити
КЕЙК |
150гр.маргарин
220гр.захар
3яйца
3ябълки
250гр.брашно
50гр.стафиди
1бр.бакпулвер
щипка сол
лимон
1ч.бяло вино
канела
100гр.маслени бисквити
- Стафидите се заливат с бяло вино и се оставят да престоят около 30мин.Бисквитите се надробяват на прах.Ябълките се обелват,настъргват се и се поливат с сока от лимона.В отделен съд се разбива маргарина със захарта,добавят се яйцата едно по едно.Към сместа се добавят настърганите ябълки,бисквитите,настъргана лимонова кора,солта и канелата.Разбърква се добре и се прибавя брашното,бакпулвера и стафидите ,изцедени от виното.Сместа се изсипва в кръгла форма с дупка по средата,намазана с масло и поръсена с брашно.Пече се около 45 минути на 180градуса.Поднася се поръсен обилно с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар