ПАСТИЧКИ С ЯГОДИ И КРЕМ МАСКАРПОНЕ
Продукти за блата
4яйца
1ч.ч.захар
1ванилия
1и1/4ч.ч.брашно
Продукти за крема
250гр.сирене маскарпоне
2яйца
150гр.захар
лимонова кора
1ванилилия
1ч.л.нес кафе
1ч.л.бренди
ягоди
Приготвя се блата,като се разбиват яйцата със захарта.Бакпулверът се размесва със брашното и ванилията и се добавя,лъжица по лъжица към сместа.Тестото се излива в правоъгълна тава постлана с хартия за печене и се разтила равномерно.Пече се на 180градуса до леко порозовяване.Не отваряйте фурната по време на печене.След като истине блата се нарязва на кръгчета.Разбива се сиренето до пухкав крем,като постепенно се добавя лимонова кора и ванилия.Жълтъците се разбиват с 1/2 от захарта и се добавят към сиренето.Белтъците също се разбиват с останалата част от захарта и щипка лимонтозу.Белтъчния крем също се прибавя към сиренето на малки порции.Разбърква се внимателно.Крема се оставя във хладилник да се охлади.Кръгчетата от блата се напояват леко със смес от 1ч.л.нес кафе,100мл.вода и 1ч.л.бренди.Върху напоените дискчета сложете 1лъжица от крема и похлупете с дискчета.Напоете и вторите дискове.Намазва се отгоре и отстрани с крем и се заглажда.Върху готовите пастички се подреждат пресни ягоди.Сервират се добре охладени.
Пастички с ягоди и маскарпоне |
Продукти за блата
4яйца
1ч.ч.захар
1ванилия
1и1/4ч.ч.брашно
Продукти за крема
250гр.сирене маскарпоне
2яйца
150гр.захар
лимонова кора
1ванилилия
1ч.л.нес кафе
1ч.л.бренди
ягоди
Приготвя се блата,като се разбиват яйцата със захарта.Бакпулверът се размесва със брашното и ванилията и се добавя,лъжица по лъжица към сместа.Тестото се излива в правоъгълна тава постлана с хартия за печене и се разтила равномерно.Пече се на 180градуса до леко порозовяване.Не отваряйте фурната по време на печене.След като истине блата се нарязва на кръгчета.Разбива се сиренето до пухкав крем,като постепенно се добавя лимонова кора и ванилия.Жълтъците се разбиват с 1/2 от захарта и се добавят към сиренето.Белтъците също се разбиват с останалата част от захарта и щипка лимонтозу.Белтъчния крем също се прибавя към сиренето на малки порции.Разбърква се внимателно.Крема се оставя във хладилник да се охлади.Кръгчетата от блата се напояват леко със смес от 1ч.л.нес кафе,100мл.вода и 1ч.л.бренди.Върху напоените дискчета сложете 1лъжица от крема и похлупете с дискчета.Напоете и вторите дискове.Намазва се отгоре и отстрани с крем и се заглажда.Върху готовите пастички се подреждат пресни ягоди.Сервират се добре охладени.
trybva da se probva ot opit glava ne boli ,ama naistina vsichko koeto pravi tancheto e superrrrrrrr evala
ОтговорИзтриване