ПЪДПЪДЪЦИ СЪС СОС ОТ
ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЯБЪЛКА
4пътпъдъка
1глава лук
1морков
1скилидка чесън
1даф.лист
10зърна черен пипер
сол
магданоз
1ч.ч.бяло вино
олио
1/2кисела ябълка
Лукът и морковите се нарязва на ивички,чесънът на ситно,ябълката на кубчета.Пъдпъдъците се почистват добре измиват се отвън и от вътре и се подсушават.Запържват се в олио от всички страни до зачервяване.Изваждат се върху чиния.Зеленчуците и ябълката се задушават,поливат се със бяло вино и 1ч.ч.вода.Слага се 1дафинов лист,черен пипер на зърна.Поръсва се с магданоз и се посолява.Пъдпъдъците се поставят при зеленчуците да си поврат на слаб огън.Ако е нужно се долива вода.След като са се задушили пъдпъдъците се нареждат в подходяща чиния.Зеленчуците се претриват през цедка и с получения сос се поливат пъдпъдъците.Сервират се с запечени зеленчуци.
ПЪТПЪДЪЦИ |
4пътпъдъка
1глава лук
1морков
1скилидка чесън
1даф.лист
10зърна черен пипер
сол
магданоз
1ч.ч.бяло вино
олио
1/2кисела ябълка
Лукът и морковите се нарязва на ивички,чесънът на ситно,ябълката на кубчета.Пъдпъдъците се почистват добре измиват се отвън и от вътре и се подсушават.Запържват се в олио от всички страни до зачервяване.Изваждат се върху чиния.Зеленчуците и ябълката се задушават,поливат се със бяло вино и 1ч.ч.вода.Слага се 1дафинов лист,черен пипер на зърна.Поръсва се с магданоз и се посолява.Пъдпъдъците се поставят при зеленчуците да си поврат на слаб огън.Ако е нужно се долива вода.След като са се задушили пъдпъдъците се нареждат в подходяща чиния.Зеленчуците се претриват през цедка и с получения сос се поливат пъдпъдъците.Сервират се с запечени зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар