.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 25 февруари 2012 г.

ПЪТПЪДЪЦИ СЪС СОС ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЯБЪЛКА

ПЪДПЪДЪЦИ СЪС СОС ОТ
ПЪТПЪДЪЦИ
  ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЯБЪЛКА
4пътпъдъка
1глава лук
1морков
1скилидка чесън
1даф.лист
10зърна черен пипер
сол
магданоз
1ч.ч.бяло вино
олио
1/2кисела ябълка

Лукът и морковите се нарязва на ивички,чесънът на ситно,ябълката на кубчета.Пъдпъдъците се почистват добре измиват се отвън и от вътре и се подсушават.Запържват се в олио от всички страни до зачервяване.Изваждат се върху чиния.Зеленчуците и ябълката се задушават,поливат се със бяло вино и 1ч.ч.вода.Слага се 1дафинов лист,черен пипер на зърна.Поръсва се с магданоз и се посолява.Пъдпъдъците се поставят при зеленчуците да си поврат на слаб огън.Ако е нужно се долива вода.След като са се задушили пъдпъдъците се нареждат в подходяща чиния.Зеленчуците се претриват през цедка и с получения сос се поливат пъдпъдъците.Сервират се с запечени зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...