ДОМАШНИ БАНИЧКИ
Продукти
500гр.брашно
1и1/2ч.ч.вода
1и1/2ч.л.сол
1непълна с.л.оцет
сирене
олио
От изброените продукти без сиренето и олиото се замесва меко тесто.Оставя се да почине за около 30минути.Накъсват се топчета с големината на яйце.Всяко топче се разточва на правоъгълна кора,намазва се с олио и се поръсва със натрошено сирене.Всяка кора се прегъва със застъпване за да се получи правоъгълници или триъгълници.Притискат се леко с пръсти за да залепнат корите за плънката.Приготвените банички се остават да починат 10минути и се пържат в сгорещена мазнина.Изваждат се върху салфетка.Поднасят се топли с каничка айран.Да ви е сладко!
БАНИЧКИ |
Продукти
500гр.брашно
1и1/2ч.ч.вода
1и1/2ч.л.сол
1непълна с.л.оцет
сирене
олио
От изброените продукти без сиренето и олиото се замесва меко тесто.Оставя се да почине за около 30минути.Накъсват се топчета с големината на яйце.Всяко топче се разточва на правоъгълна кора,намазва се с олио и се поръсва със натрошено сирене.Всяка кора се прегъва със застъпване за да се получи правоъгълници или триъгълници.Притискат се леко с пръсти за да залепнат корите за плънката.Приготвените банички се остават да починат 10минути и се пържат в сгорещена мазнина.Изваждат се върху салфетка.Поднасят се топли с каничка айран.Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар