БАКЛАВА С КАДАИФ
Продукти
500гр.кори за баница
400гр.кадаиф
150грмасло
За плънката
300гр.орехи
1/2ч.ч.грис
1ч.л.канела
1/2ч.ч.захар
За захарния сироп
1кг.захар
1с.л.мед
2ванилии
щипка лимонтозу
1л./1,5 вода
Пригответе плънката, като смесите в купа всички продукти.Разстелете корите,намажете първата кора обилно с разтопено масло и най вече по краищата за да не излиза плънката.Поръсете обилно от плънката по широката част на корите.Върху плънката поръсете кадаиф и завийте на стегнато руло.Намажете с масло следващата кора,сложете рулото върху нея и заедно с още две кори навийте отново на руло.Прехвърлете готовите рула в намаслена тава,полейте баклавата с разтопено масло и я нарежете на квадрати,правоъгълници или по ваш избор.Изпечете баклавата в предварително нагята фурна на 180градуса до златист цвят.Оставете изпечената баклавата да се охлади и я залейте с горещ захарен сироп.Да ви е сладко!
баклава |
Продукти
500гр.кори за баница
400гр.кадаиф
150грмасло
За плънката
300гр.орехи
1/2ч.ч.грис
1ч.л.канела
1/2ч.ч.захар
За захарния сироп
1кг.захар
1с.л.мед
2ванилии
щипка лимонтозу
1л./1,5 вода
Пригответе плънката, като смесите в купа всички продукти.Разстелете корите,намажете първата кора обилно с разтопено масло и най вече по краищата за да не излиза плънката.Поръсете обилно от плънката по широката част на корите.Върху плънката поръсете кадаиф и завийте на стегнато руло.Намажете с масло следващата кора,сложете рулото върху нея и заедно с още две кори навийте отново на руло.Прехвърлете готовите рула в намаслена тава,полейте баклавата с разтопено масло и я нарежете на квадрати,правоъгълници или по ваш избор.Изпечете баклавата в предварително нагята фурна на 180градуса до златист цвят.Оставете изпечената баклавата да се охлади и я залейте с горещ захарен сироп.Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар