ПИЛЕШКА СУПА С ШАФРАН И КЪРИ
ПРОДУКТИ
1пилешко бутче
2морков
1малка глава лук
2картофа средни
шепа тънко фиде
1/2сока на лимон
нарязан на много ситно
магданоз
щипка шафран
щипка къри
черен пипер
1жълтък
1ч.ч.кисело мляко
Сварете пилешкото бутче във подсолена вода.В тенджера сипете 2с.л.олио и запържете леко нарязания на ситно лук и настъргани на едро моркови.Долейте прецедения пилешки бульон и оставете да къкри на слаб огън.Добавете пилешкото месо нарязано на много ситно.Нарежете картофите на кубчета и ги прибавете към супата.Прибавете шафрана и кърито.Малко преди да са готови картофите добавете и шепа много тънко фиде.Оставете да покъкри още около 4/5минути и махнете супата от котлона.Налейте сока на половин лимон.Сипете топъл бульон при застройката от разбити 1жълтък с кисело мляко.
Залейте супата със застройка,опитайте на сол и добавете ако трябва.Поръсете със прясно смлян черен пипер, магданоз и люта чушка разбира се.:)
ПРОДУКТИ
1пилешко бутче
2морков
1малка глава лук
2картофа средни
шепа тънко фиде
1/2сока на лимон
нарязан на много ситно
магданоз
щипка шафран
щипка къри
черен пипер
1жълтък
1ч.ч.кисело мляко
Сварете пилешкото бутче във подсолена вода.В тенджера сипете 2с.л.олио и запържете леко нарязания на ситно лук и настъргани на едро моркови.Долейте прецедения пилешки бульон и оставете да къкри на слаб огън.Добавете пилешкото месо нарязано на много ситно.Нарежете картофите на кубчета и ги прибавете към супата.Прибавете шафрана и кърито.Малко преди да са готови картофите добавете и шепа много тънко фиде.Оставете да покъкри още около 4/5минути и махнете супата от котлона.Налейте сока на половин лимон.Сипете топъл бульон при застройката от разбити 1жълтък с кисело мляко.
Залейте супата със застройка,опитайте на сол и добавете ако трябва.Поръсете със прясно смлян черен пипер, магданоз и люта чушка разбира се.:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар