ХЛЕБЧЕТА С ПЪЛНЕЖ ОТ ШУНКА И КАШКАВАЛ
ПРОДУКТИ
за 1голям хляб
и 6,8 малки хлебчета
ЗА ЗАКВАСКАТА
30гр.мая
50мл.мляко
1с.л.захар
3/4с.л.брашно
ЗА ТЕСТОТО
500гр.брашно
3с.л.олио
3с.л.маргарин
1яйца
1ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.кисело мляко
брашно за доомесване
за намазване
1с.л.олио/зехтин
ЗА ПЪЛНЕЖА
50гр.шунка
4с.л.доматено пюре
щипка сух ригън
100гр.кашкавал
4с.л.олио
4с.л.студен маргарин
1яйце за намалване
едра сол за поръсване
сусам
В купа направете закваска от маята,okolo50/70мл.топло мляко,1с.л.захар и 3/4с.л.брашно.Покрийте купата с чиста кърпа и приберете на топло за около 15 минути докато удвои обема си.
В друга купа пресейте брашното.Направете кладенче и в него сипете закваската,солта,олио,1яйце и 3с.л.студен маргарин, 1/2ч.ч.кисело мляко и 1ч.ч.топло прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.зехтин или олио.Покрийте с чиста кърпа и го оставете да втасва за около час.
Леко разделете тестото на две части без да го премесвате.Едната част за направата на големият хляб, разточете на правоъгълна кора.Намажете я с олио и парченца студен маргарин.Намажете леко с доматено пюре.Поръсете с ригън,парченца шунка или някакъв мек салам и нарязан по на едро кашкавал.Навийте хляба на руло.Хванете с ръце двата края на рулото и леко дръпнете няколко пъти за да се удължи и изтъни рулото,като внимавате да не го скъсате.Усучете рулото 2/3пъти и го направете във формата на S.Подгънете краищата,за да не изтича много плънката.Прехвърлете хляба в намазнена и поръсена с брашно тавичка.Оставете го да почине за около 20минути.Намажете го с разбито яйце.Поръсете го с едра сол и малко сусам.Изпечете хляба на 230градуса до зачервяване около 20 минути с купичка с вода във фурната.
Другата част от тестото разделете на 6 или 8 равни части.Разточете всяка част на правоъгълни кори.Намажете всяка част с олио и малки парченца студен маргарин.Намажете всяка малка кора с доматено пюре поръсете със сух ригън нарязани парченца шунка и кашкавал.Завийте всяка кора на руло.Леко дръпнете краищата на рулото леко да се удължи ,усучете два/три пъти и навийте на охлюв.Ако имате метални или силиконови форми,сложете хлебчетата в тях.
Ако пък не разполагате с такива си ги подредете в тавичка намазана и поръсена с брашно,на разстояние едно от друго.Оставяте ги да починат на топло около 10/15 минути и ги изпечете на 230градуса с купичка с вода за по висока влажност до почервеняване.Оставете хлебчетата да се охладят без да ги покривате.
ПРОДУКТИ
за 1голям хляб
и 6,8 малки хлебчета
ЗА ЗАКВАСКАТА
30гр.мая
50мл.мляко
1с.л.захар
3/4с.л.брашно
ЗА ТЕСТОТО
500гр.брашно
3с.л.олио
3с.л.маргарин
1яйца
1ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.кисело мляко
брашно за доомесване
за намазване
1с.л.олио/зехтин
ЗА ПЪЛНЕЖА
50гр.шунка
4с.л.доматено пюре
щипка сух ригън
100гр.кашкавал
4с.л.олио
4с.л.студен маргарин
1яйце за намалване
едра сол за поръсване
сусам
В купа направете закваска от маята,okolo50/70мл.топло мляко,1с.л.захар и 3/4с.л.брашно.Покрийте купата с чиста кърпа и приберете на топло за около 15 минути докато удвои обема си.
В друга купа пресейте брашното.Направете кладенче и в него сипете закваската,солта,олио,1яйце и 3с.л.студен маргарин, 1/2ч.ч.кисело мляко и 1ч.ч.топло прясно мляко.Замесете меко и гладко тесто.Намажете го с 1с.л.зехтин или олио.Покрийте с чиста кърпа и го оставете да втасва за около час.
Леко разделете тестото на две части без да го премесвате.Едната част за направата на големият хляб, разточете на правоъгълна кора.Намажете я с олио и парченца студен маргарин.Намажете леко с доматено пюре.Поръсете с ригън,парченца шунка или някакъв мек салам и нарязан по на едро кашкавал.Навийте хляба на руло.Хванете с ръце двата края на рулото и леко дръпнете няколко пъти за да се удължи и изтъни рулото,като внимавате да не го скъсате.Усучете рулото 2/3пъти и го направете във формата на S.Подгънете краищата,за да не изтича много плънката.Прехвърлете хляба в намазнена и поръсена с брашно тавичка.Оставете го да почине за около 20минути.Намажете го с разбито яйце.Поръсете го с едра сол и малко сусам.Изпечете хляба на 230градуса до зачервяване около 20 минути с купичка с вода във фурната.
Другата част от тестото разделете на 6 или 8 равни части.Разточете всяка част на правоъгълни кори.Намажете всяка част с олио и малки парченца студен маргарин.Намажете всяка малка кора с доматено пюре поръсете със сух ригън нарязани парченца шунка и кашкавал.Завийте всяка кора на руло.Леко дръпнете краищата на рулото леко да се удължи ,усучете два/три пъти и навийте на охлюв.Ако имате метални или силиконови форми,сложете хлебчетата в тях.
Ако пък не разполагате с такива си ги подредете в тавичка намазана и поръсена с брашно,на разстояние едно от друго.Оставяте ги да починат на топло около 10/15 минути и ги изпечете на 230градуса с купичка с вода за по висока влажност до почервеняване.Оставете хлебчетата да се охладят без да ги покривате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар