ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С БИРА,ГРАХ И ГЪБИ
Продукти
300гр.пилешки филе
брашно
100гр.гъби
1малка глава лук
1/2консерва грах
2с.л.сос терияки
1/2зелена пиперка
магданоз
бульон
сол
черен пипер
зехтин
за марината
3с.л.зехтин
150мл.бира
1скилидка счукан чесън
2с.л.светъл соев сос
1с.л.доматено пюре
щипка индийско орехче
Нарежете месото на тънки пържолки леко ги посолете със сол и черен пипер.Направете марината от изброените по горе продукти и мариновайте месото за около два часа.Нарежете лука на ситно,чушката на шайби,гъбите на филийки.
В голям загрят тиган сипете 2с.л.зехтин и пригответе пилешките пържолки,като ги оваляте леко в брашно и ги изпържите до зачервяване.Извадете ги на страна и в същата маслена баня задушете лука,чушката,гъбките,прибавете и граха.Върнете пилешките пържоли в тигана и полейте ястието със маринатата.Добавете и 2с.л.сос терияки,ако е нужно добавете и бульон. Оставете ястието да къкри под капак на слаб огън до сгъстяване на соса.
Сервирайте ястието топло поръсено с магданоз и пармезан.
А за любителите на по пикантните ястия ще ви предложа да сервирате ястието в подходяща чиния и много леко да полеете ястието с черен горчив шоколад.Ако ви се струва странно,просто отделете малка част от ястието и го полейте леко със шоколад за да опитате.Първата хапка ще ви се стори странна,но следващите...е опитайте сами :)
Продукти
300гр.пилешки филе
брашно
100гр.гъби
1малка глава лук
1/2консерва грах
2с.л.сос терияки
1/2зелена пиперка
магданоз
бульон
сол
черен пипер
зехтин
за марината
3с.л.зехтин
150мл.бира
1скилидка счукан чесън
2с.л.светъл соев сос
1с.л.доматено пюре
щипка индийско орехче
Нарежете месото на тънки пържолки леко ги посолете със сол и черен пипер.Направете марината от изброените по горе продукти и мариновайте месото за около два часа.Нарежете лука на ситно,чушката на шайби,гъбите на филийки.
В голям загрят тиган сипете 2с.л.зехтин и пригответе пилешките пържолки,като ги оваляте леко в брашно и ги изпържите до зачервяване.Извадете ги на страна и в същата маслена баня задушете лука,чушката,гъбките,прибавете и граха.Върнете пилешките пържоли в тигана и полейте ястието със маринатата.Добавете и 2с.л.сос терияки,ако е нужно добавете и бульон. Оставете ястието да къкри под капак на слаб огън до сгъстяване на соса.
Сервирайте ястието топло поръсено с магданоз и пармезан.
А за любителите на по пикантните ястия ще ви предложа да сервирате ястието в подходяща чиния и много леко да полеете ястието с черен горчив шоколад.Ако ви се струва странно,просто отделете малка част от ястието и го полейте леко със шоколад за да опитате.Първата хапка ще ви се стори странна,но следващите...е опитайте сами :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар