ДВЕ САЛАТИ... ЗА" ТВЪРДО ПИТИЕ"
ПРОДУКТИ ЗА САЛАТА С МАЙОНЕЗА И РУЛЦА ОТ РАЦИ
100гр.рулца от раци
100гр.кашкавал
2сварени яйца
50гр.маслини без костилки
1ск.чесън
сок от 1/4лимон
около 90гр.майонеза
пресен лук
крутони
Нарежете всички продукти на ситно.Прибавете лимонов сок и майонеза.Разбъркайте добре.Нарежете 1филийка хляб на малки кубчета и ги запържете до златисто в 1с.л.мазнина.Сипете приготвената салата в подходяща чиния и украсете с крутони,маслини ситно нарязан пресен лук.
ПРОДУКТИ ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВА САЛАТА С КАТЪК
ПРОДУКТИ
4/5мариновани капии
4домата
пресен лук
1зелена прясна пиперка
2с.л.зехтин
крутони
ЗА КАТЪКА
200гр.гъсто кисело мляко
150гр.сирене
1ск.чесън
Пригответе катъка,като в купа стриете сиренето.Прибавете счукана скилидка чесън.Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Нарежете доматите на полумесеци,чушката и капиите на ивички.Нарежете пресния лук на ситно.Подредете зеленчуците в чиния поръсете със пресен лук.Полейте с 2с.л.зехтин.Сложете в чинията и от приготвения катък,като поръсите върху него крутони.
ПРОДУКТИ ЗА САЛАТА С МАЙОНЕЗА И РУЛЦА ОТ РАЦИ
100гр.рулца от раци
100гр.кашкавал
2сварени яйца
50гр.маслини без костилки
1ск.чесън
сок от 1/4лимон
около 90гр.майонеза
пресен лук
крутони
Нарежете всички продукти на ситно.Прибавете лимонов сок и майонеза.Разбъркайте добре.Нарежете 1филийка хляб на малки кубчета и ги запържете до златисто в 1с.л.мазнина.Сипете приготвената салата в подходяща чиния и украсете с крутони,маслини ситно нарязан пресен лук.
ПРОДУКТИ ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВА САЛАТА С КАТЪК
ПРОДУКТИ
4/5мариновани капии
4домата
пресен лук
1зелена прясна пиперка
2с.л.зехтин
крутони
ЗА КАТЪКА
200гр.гъсто кисело мляко
150гр.сирене
1ск.чесън
Пригответе катъка,като в купа стриете сиренето.Прибавете счукана скилидка чесън.Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Нарежете доматите на полумесеци,чушката и капиите на ивички.Нарежете пресния лук на ситно.Подредете зеленчуците в чиния поръсете със пресен лук.Полейте с 2с.л.зехтин.Сложете в чинията и от приготвения катък,като поръсите върху него крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар