.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 23 април 2012 г.

ЕКЛЕРИ С ВАНИЛОВ КРЕМ И ГЛАЗУРА

ЕКЛЕРИ С ВАНИЛОВ КРЕМ И ГЛАЗУРА

ПРОДУКТИ
250мл.вода
2с.л.масло
2с.л.мас
3яйца
150гр.брашно
щипка сол
ЗА КРЕМА
3жълтъка
500мл.прясно мляко
5с.л.брашно
2ванилии
1непълна ч.ч.захар
30гр.масло
ЗА ГЛАЗУРИТЕ
шоколадова
50гр.шоколад
2/3с.л.прясно мляко
портокалова
сока на 1/2портока
60гр.пудра захар
глазура карамел
3с.л.захар
1ч..л.вода
20мл.вода
100гр.пудра захар

В тенджерка налейте 250мл.вода.Прибавете щипка сол,маслото и маста.Щом сместа заври изсипете цялото количество брашно,като разбърквате постоянно,докато получите гладко,меко тесто,което се отделя от съда.Оставете тестото да се охлади,като от време на време го разбърквате.Прибавете едно по едно яйцата,като разбърквате енергично,докато сместа стане хомогенна.Напълнете си шприц и шприцовайте върху тава с постлана готварска хартия кръгли или продълговати еклери.Може и с лъжичка,като загребвате еднакви количества от тестото и леко оформените еклерите.Изпечете еклерите в нагряна фурна,първоначално на 240градуса за около 10минути ,намалете фурната и допечете еклерите на 180 градуса до леко порозовяване приблизително 20минути/зависи от големината на еклерите ви.Не отваряйте фурната преди да са минали поне 15минути от печенето,защото могат да спаднат.Изстудете готовите еклери,разрежете ги на две и ги напълнете с готовия крем,който пригответе по следния начин.
Смесете всички продукти без маслото.Загрейте сместа на бавен огън,като разбърквате докато сместа се сгъси.Оставете крема леко да се охлади и добавете кубче масло.Разбъркайте докато маслото се поеме от крема.
Пригответе си глазурите една по една.
Шоколадовата-разтопете на водна баня или в микровълнова  шоколада с млякото.Разбърквайте шоколадовата смес докато се хомогенизира.Ако прецените,че глазурата ви е гъста,долейте още малко мляко.Потопете еклерите в глазурата.
Карамелена глазура-В малка тенджерка карамелизираите 3с.л.захар+1ч.л.вода не разбърквайте с лъжица карамела докато се приготвя,защото веднага ще се стегне.След като захарта се е стопила и е придобила характерния карамелен цвят долейте 20мл.вода и оставете карамела да се отпусне напълно.С постоянно разбъркване прибавете пудра захар.Оставете глазурата леко да се охлади и потопете еклерите.Ако не желаете да ги глазирате,просто си поръсете с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...