ПИЛЕШКО МЕСО С ГЪБИ,МАСЛИНИ И НАХУТ
ПРОДУКТИ
4 пилешки бутчета
сол
черен пипер
1ч.ч.брашно
1малка глава лук
100гр.гъби асорти
1червена капия
10черни маслини
150гр.сварен нахут
1с.л.сос Терияки
зеленчуков бульон
Обезкостете пилешките бутчета и ги нарежете месото на хапки.Посолете го със сол и черен пипер и го оваляйте в брашно.
Нарежете лука на ситно,чушката на лентички,гъбите на четвъртини.Ако са от консерва сложете ги цели.
В загрят съд със 2с.л.мазнина запържете месото до порозовяване.Прибавете лука,чушката и накрая гъбите,маслините и сварения нахут.Прибавете 1 или 2 с.л.сос Терияки и бульон,колкото да покрие продуктите.Оставете ястието да си покъкри на слаб огън,като от време на време разбърквате.Ако има нужда може да долеете още малко бульон.Щом месото се приготви и соса се сгъсти ,ястието ви е готово за сервиране. Поднесете го топло със препечена нарязана франзела,намазана със зехтин и прясна домата.
ПРОДУКТИ
4 пилешки бутчета
сол
черен пипер
1ч.ч.брашно
1малка глава лук
100гр.гъби асорти
1червена капия
10черни маслини
150гр.сварен нахут
1с.л.сос Терияки
зеленчуков бульон
Обезкостете пилешките бутчета и ги нарежете месото на хапки.Посолете го със сол и черен пипер и го оваляйте в брашно.
Нарежете лука на ситно,чушката на лентички,гъбите на четвъртини.Ако са от консерва сложете ги цели.
В загрят съд със 2с.л.мазнина запържете месото до порозовяване.Прибавете лука,чушката и накрая гъбите,маслините и сварения нахут.Прибавете 1 или 2 с.л.сос Терияки и бульон,колкото да покрие продуктите.Оставете ястието да си покъкри на слаб огън,като от време на време разбърквате.Ако има нужда може да долеете още малко бульон.Щом месото се приготви и соса се сгъсти ,ястието ви е готово за сервиране. Поднесете го топло със препечена нарязана франзела,намазана със зехтин и прясна домата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар