ТОРТИЯ - ИСПАНСКА КЛАСИКА
Предлагам ви една базова рецепта за тортия.Испанска класика с много вариации.А ето и моята рецепта.
Продукти за 4порции
1кг.картофи
1бр.средно голямо бонято
/сладък картоф/
5яйца
1малка глава лук
олио
черен пипер
сол
Нарежете картофите на кубчета,като за мусака.Бонятото нарежете пак на кубчета малко по малки от картофените кубчета.Нарежете лука на ситно.Разбийте яйцата заедно със щика сол и смлян черен пипер.
Загрейте голям тиган с 2с.л.мазнина.Сипете картофите и ги изпържете до леко зачервяване.Добавете и ситно нарязания лук.Извадете картофите и лука в чиния,като се стараете да отцедите мазнината.В същия тиган изпържете и сладкия картоф.Извадете го в чиния.
Прибавете картофите и бонятото,към яйчената смес и разбъркаите добре.Загрейте тефлоновия тигана с няколко капки олио и сипете сместа за тортията.Намалете котлона си и захлупете с капак.След 2/3минути отхлупете и проверете дали е започнала да се стяга тортията.Ако още е течна захлупете отново.
В чиния голяма колкото тигана ви обърнете тотрията и я върнете в тигана да се приготви и от другата страна.Ако ви се струва,че котлона ви е силен,просто го изключете малко преди да е готова тортията.Сервираите ястието топло с наръсен кашкавал и зелена салата.
Предлагам ви една базова рецепта за тортия.Испанска класика с много вариации.А ето и моята рецепта.
ТОРТИЯ |
1кг.картофи
1бр.средно голямо бонято
/сладък картоф/
5яйца
1малка глава лук
олио
черен пипер
сол
Нарежете картофите на кубчета,като за мусака.Бонятото нарежете пак на кубчета малко по малки от картофените кубчета.Нарежете лука на ситно.Разбийте яйцата заедно със щика сол и смлян черен пипер.
Загрейте голям тиган с 2с.л.мазнина.Сипете картофите и ги изпържете до леко зачервяване.Добавете и ситно нарязания лук.Извадете картофите и лука в чиния,като се стараете да отцедите мазнината.В същия тиган изпържете и сладкия картоф.Извадете го в чиния.
Прибавете картофите и бонятото,към яйчената смес и разбъркаите добре.Загрейте тефлоновия тигана с няколко капки олио и сипете сместа за тортията.Намалете котлона си и захлупете с капак.След 2/3минути отхлупете и проверете дали е започнала да се стяга тортията.Ако още е течна захлупете отново.
ТОРТИЯ |
Няма коментари:
Публикуване на коментар