ОГРЕТЕН ОТ ТИКВИЧКИ И ШУНКА
ПРОДУКТИ
1голяма тиквичка
100гр.шунка
2яйца 1глава лук
2с.л.брашно/или
картофено пюре на прах/
2с.л.олио
100гр.кашкавал
1с.л.галета
черен пипер
сол
Нарежете тиквичката и шунката на по големи кубчета. Нарежете лука на ситно.Разбийте яйцата заедно с брашното,сол и черен пипер.Прибавете яйчената смес към тиквичките и разбъркайте добре.В тавичка сипете 2с.л.олио и я нагрейте го згорещаване на котлона.Може да разпределите тиквичките и в гювечета. Изсипете тиквичките в тавичката и довършете ястието във фурна.
Изпечете ястието в нагряна фурна за около 30 минути на 220градуса.5 минути преди да извадите ястието поръсете с настърган кашкавал овалян в 1с.л.галета.Поднесете огретена със зелена салата.
ПРОДУКТИ
1голяма тиквичка
100гр.шунка
2яйца 1глава лук
2с.л.брашно/или
картофено пюре на прах/
2с.л.олио
100гр.кашкавал
1с.л.галета
черен пипер
сол
Нарежете тиквичката и шунката на по големи кубчета. Нарежете лука на ситно.Разбийте яйцата заедно с брашното,сол и черен пипер.Прибавете яйчената смес към тиквичките и разбъркайте добре.В тавичка сипете 2с.л.олио и я нагрейте го згорещаване на котлона.Може да разпределите тиквичките и в гювечета. Изсипете тиквичките в тавичката и довършете ястието във фурна.
Изпечете ястието в нагряна фурна за около 30 минути на 220градуса.5 минути преди да извадите ястието поръсете с настърган кашкавал овалян в 1с.л.галета.Поднесете огретена със зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар