ПЕЧЕНА РИБИЦА С ПЪЛНЕЖ ОТ НАХУТ,БЕКОН И МАСЛИНИ
ПРОДУКТИ
2бр.свинска рибица
сол,черен пипер
6 изпържени тънки ленти
от тиквичка
ЗА ПЛЪНКАТА
4с.л.зехтин
1филийка хляб
1малка глава лук
1скилидка чесън
10зелени маслини
1/2червена чушка
50гр.бекон
50гр.шунка
1/2ч.л.червен пипер
сол
черен пипер
1ч.л.доматено пюре
50гр.сварен нахут от консерва
1сварен жълтък
ЗА ОВАЛВАНЕ
2с.л.настърган пармезан
5с.л.галета
сол,черен пипер
Измийте и почистете месото от ципите.Направете разрез по средата на рибицата като внимавате да не одрежете повече.Начукайте месото внимателно със чукче,така че да се получи правоъгълник.Посолете го със сол и черен пипер.
Пригответе плънката,като запържите ситно нарязания лук в 1с.л.зехтин.Прибавете ситно нарязана 1скилидка чесън.Прибавете нарязаната на ситно пиперка и бекона и шунката.Нарежете филийката хляб на кубчета и я прибавете в тигана.Поръсете с червен пипер, сол и черен пипер.Добавете и доматеното пюре.Разбъркайте за да се смесят продуктите и отстранете от котлона.
След като се охлади плънката добавете леко намачкан нахута,зелени маслини нарязани на четвъртинки и сварен жълтък.
Омесете плънката добре.
Наредете върху месото тънки лентички от тиквичка.Сипете от плънката по широката част на месото,която е към вас.Завийте месото на стегнато руло и го увийте със готварски конец.Оваляйте го във сместа с галетата увийте го във фолио и го приберете в хладилник да се стегне.По същия начин направете и другата рибица.
В голям тиган сипете 2с.л.зехтин и леко запечатайте месата от всички страни.Прехвърлете ги в дълбока продълговата тава полейте ги с 1с.л.зехтин и 100/150мл.бульон.Завийте ги със алуминиево фолио ги запечете във фурна за около час,като 10минути преди да го извадите махнете фолиото за да се препече месото.Проверете леко месото дали се е приготвило добре и ако ви се струва че трябва още да се пече долейте още малко бульон и удължете времето за приготвянето на месото.Не забравяйте да махнете конците,че...:) :) :)
Сервирайте рибиците нарязани на по дебели филийки със гарнитура от зелена салата и пържени картофи.
ПРОДУКТИ
2бр.свинска рибица
сол,черен пипер
6 изпържени тънки ленти
ПЕЧЕНА РИБИЦА |
ЗА ПЛЪНКАТА
4с.л.зехтин
1филийка хляб
1малка глава лук
1скилидка чесън
10зелени маслини
1/2червена чушка
50гр.бекон
50гр.шунка
1/2ч.л.червен пипер
сол
черен пипер
1ч.л.доматено пюре
50гр.сварен нахут от консерва
1сварен жълтък
ЗА ОВАЛВАНЕ
2с.л.настърган пармезан
5с.л.галета
сол,черен пипер
Измийте и почистете месото от ципите.Направете разрез по средата на рибицата като внимавате да не одрежете повече.Начукайте месото внимателно със чукче,така че да се получи правоъгълник.Посолете го със сол и черен пипер.
Пригответе плънката,като запържите ситно нарязания лук в 1с.л.зехтин.Прибавете ситно нарязана 1скилидка чесън.Прибавете нарязаната на ситно пиперка и бекона и шунката.Нарежете филийката хляб на кубчета и я прибавете в тигана.Поръсете с червен пипер, сол и черен пипер.Добавете и доматеното пюре.Разбъркайте за да се смесят продуктите и отстранете от котлона.
След като се охлади плънката добавете леко намачкан нахута,зелени маслини нарязани на четвъртинки и сварен жълтък.
Омесете плънката добре.
ПЕЧЕНА РИБИЦА |
В голям тиган сипете 2с.л.зехтин и леко запечатайте месата от всички страни.Прехвърлете ги в дълбока продълговата тава полейте ги с 1с.л.зехтин и 100/150мл.бульон.Завийте ги със алуминиево фолио ги запечете във фурна за около час,като 10минути преди да го извадите махнете фолиото за да се препече месото.Проверете леко месото дали се е приготвило добре и ако ви се струва че трябва още да се пече долейте още малко бульон и удължете времето за приготвянето на месото.Не забравяйте да махнете конците,че...:) :) :)
Сервирайте рибиците нарязани на по дебели филийки със гарнитура от зелена салата и пържени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар