.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 16 април 2012 г.

ПАНИРАНИ ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА



Продукти
8/10твърдо сварени яйца
за пълнежа
1малка глава лук
1скилидка чесън
1/2маринована капия
50гр.шунка
2бр.гъби
нарязан магданоз
 200мл.прясно мляко
3с.л.брашно
60гр.масло
сол,черен пипер


ЗА ПАНИРОВКАТА/1/
2яйца
1ч.ч.брашно
1ч.ч.галета
ЗА ПАНИРОВКА/2/
40мл.бира
2яйца
100гр.брашно


Разрежете сварените и обелени яйца на половинки.
В малка тенджерка на слаб огън загрейте маслото.Прибавете 3с.л. брашно и с дървена лъжица разбъркайте енергично.Добавете топло мляко,като продължавате да разбърквате на края на котлона.Трябва да се получи консистенция,като много гъст крем,да се отделя от стените на тенджерата.Посолете със черен пипер и сол.Оставете да се охлади.
В тиган с 1с.л.олио запържете ситно нарязаните лук,чесъна,капията и шунката.Оставете да се охлади и добавете сместа към гъстия бешамел.Разбъркайте и приберете в хладилник за около час.
С леко намокрени ръце вземете около 1супена лъжица от пълнежа и го сложете върху половинка от белтъка.Оформете с влажни ръце така,че да се получи  цяло яйце.Наредете напълнените яйца в чинийка и ги приберете във фризер за около 30минути.
Пригответе си 3дълбоки купички за панировката.
В едната разбийте 2яйца.В друга сипете брашно.И в третата галета. Извадете яйцата от фризера.Потопете ги първо в яйцата,после в брашно,отново в яйце и завършете панировката,като оваляте яйцата в галета.
Подредете ги в чиния и отново ги приберете във фризер за 30-40минути.
Изпържете яйцата едно по едно в сгорещена мазнина до леко зачервяване.
За панировка /2/
Разбийте яйцата и добавете брашното и  бирата.Потопете яйцата в панировката и ги изпържете в маслена баня до златисто.Изваждат се върху попивателна хартия.Поднесете ги топли със препечен хляб и ...хубаво червено вино.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...