ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ПЪРЖЕН ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
ПРОДУКТИ
4бр.пилешки бутчета
щипка сол
червен пипер
черен пипер
1/2ч.ч.брашно
олио
ЗА ОРИЗА
200гр.ориз
вода
1малка глава лук
1/2червена чушка
1/2зелена чушка
2моркова
5бр.пресни гъби
20гр.сушени
3с.л.олио
3/4с.л.соев сосWiniary
Измийте и подсушете бутчетата.Посолете ги със сол,черен пипер,червен пипер и ги оваляйте леко в брашно.Запържете/запечатайте/ги в тиган с 1/2с.л.олио до леко зачервяване.Прехвърлете бутчетата в тавичка,добавете 1/2ч.ч.бира и 1/2ч.ч.бульон.Печете бутчетата на фурна за около час или докато месото се приготви.
Сварете ориза в леко посолена вода/1към 3/до полуготово състояние.Прецедете ориза.
В голям тиган с 1с.л.олио задушете чушките и морковите и лука нарязани на лентички.Гъбите нарязани на филийки.Махнете водата от сушените гъби/които сте накиснали предварително в вода за да омекнат/и прибавете и тях към ястието.Прибавете полуготовия ориз и ако е нужно още малко олио.Разбъркайте добре ориза със зеленчуците и полейте ястието със соев сос Виняри.Може и със друг соев сос.За това ястие винаги използвам такъв,защото е със много приятен аромат и много добре се съчетава със това ястие. Не е нито тъмен соев сос,нито светъл нещо средно е.Оставете ястието на котлона за около 2минутки,като разбърквате от време на време.Ако имате и сух джинджифил,може да добавите и щипка от него.Махнете тигана от котлона и захлупете с капак за няколко минути.Сервирайте бутчетата и ориза топли със една голяма мешена салата.Ако има и едно прясно люто чушленце....:) :) :)E това е рецептата за бутчета с пържен божествен ориз.Да ви е сладко!!!
ПРОДУКТИ
4бр.пилешки бутчета
щипка сол
червен пипер
черен пипер
1/2ч.ч.брашно
олио
ЗА ОРИЗА
200гр.ориз
вода
1малка глава лук
1/2червена чушка
1/2зелена чушка
2моркова
5бр.пресни гъби
20гр.сушени
3с.л.олио
3/4с.л.соев сосWiniary
Измийте и подсушете бутчетата.Посолете ги със сол,черен пипер,червен пипер и ги оваляйте леко в брашно.Запържете/запечатайте/ги в тиган с 1/2с.л.олио до леко зачервяване.Прехвърлете бутчетата в тавичка,добавете 1/2ч.ч.бира и 1/2ч.ч.бульон.Печете бутчетата на фурна за около час или докато месото се приготви.
Сварете ориза в леко посолена вода/1към 3/до полуготово състояние.Прецедете ориза.
В голям тиган с 1с.л.олио задушете чушките и морковите и лука нарязани на лентички.Гъбите нарязани на филийки.Махнете водата от сушените гъби/които сте накиснали предварително в вода за да омекнат/и прибавете и тях към ястието.Прибавете полуготовия ориз и ако е нужно още малко олио.Разбъркайте добре ориза със зеленчуците и полейте ястието със соев сос Виняри.Може и със друг соев сос.За това ястие винаги използвам такъв,защото е със много приятен аромат и много добре се съчетава със това ястие. Не е нито тъмен соев сос,нито светъл нещо средно е.Оставете ястието на котлона за около 2минутки,като разбърквате от време на време.Ако имате и сух джинджифил,може да добавите и щипка от него.Махнете тигана от котлона и захлупете с капак за няколко минути.Сервирайте бутчетата и ориза топли със една голяма мешена салата.Ако има и едно прясно люто чушленце....:) :) :)E това е рецептата за бутчета с пържен божествен ориз.Да ви е сладко!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар