СВИНСКО ПЕЧЕНО С КАРТОФИ И КАШКАВАЛ
ПРОДУКТИ
700гр.свинско филе
5картофа
2глави лук
200мл.бяло вино
сол,черен пипер
щипка къри
1ч.ч.брашно
1с.л.галета
100гр.настърган кашкавал
Нарежете месото на по-едри еднакви парчета.Посолете месото със сол,черен пипер и щипка къри.Оваляйте месото в брашно и изпържете с 2с.л.олио до златисто.Подредете месото в огнеупорна тавичка с капак.Нарежете картофите на по-едри филийки,лука на лентички.Разпределете картофите и лука върху месото и разбъркайте.Залейте ястието с 200мл.вино и 50мл.зеленчуков бульон.Поръсете със сол и черен пипер.Похлупете съда и печете на фурна около час -час и петнадесет минути на 220градуса.Може да приготвите ястието и в обикновена тавичка,като го покриете с фолио.След като ястието се е задушило за около час,махнете капака и запечете за 5минути.Поръсете ястието със настърган кашкавал смесен със 1с.л.галета.запечете за още 5минути.Сервирайте ястието топло със млечна салата или зелена салата.
ПРОДУКТИ
700гр.свинско филе
5картофа
2глави лук
200мл.бяло вино
сол,черен пипер
щипка къри
1ч.ч.брашно
1с.л.галета
100гр.настърган кашкавал
Нарежете месото на по-едри еднакви парчета.Посолете месото със сол,черен пипер и щипка къри.Оваляйте месото в брашно и изпържете с 2с.л.олио до златисто.Подредете месото в огнеупорна тавичка с капак.Нарежете картофите на по-едри филийки,лука на лентички.Разпределете картофите и лука върху месото и разбъркайте.Залейте ястието с 200мл.вино и 50мл.зеленчуков бульон.Поръсете със сол и черен пипер.Похлупете съда и печете на фурна около час -час и петнадесет минути на 220градуса.Може да приготвите ястието и в обикновена тавичка,като го покриете с фолио.След като ястието се е задушило за около час,махнете капака и запечете за 5минути.Поръсете ястието със настърган кашкавал смесен със 1с.л.галета.запечете за още 5минути.Сервирайте ястието топло със млечна салата или зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар