КРЕХКО ПИЛЕШКО С КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ,МАЙОНЕЗА И ПАРМЕЗАН
Продукти
400гр.пилешко филе
сол,черен пипер
щипка индийско орехче
щипка чубрица
1ч.ч.брашно
2цели скилидки чесън
1малка глава лук
2мариновани краставички
1червена пиперка
ЗА СОСА
2с.л.майонеза
2с.л.доматено пюре
2с.л.соев сос HEINZ
сока на 1/2лимон
1 или 2ч.л.настърган пармезан
Нарежете пилешкото месо на лентички.Посолете го с сол,черен пипер,индийско орехче и щипка чубрица.Разбъркайте месото и го оваляйте в брашно.
Запържете месото в тиган до златисто с 2с.л.зехтин в който сте поставили 2цели скилидки чесън..Прибавете нарязания на ситно лук и чушката нарязана на лентички.Нарежете краставичките на лентички или шайби и ги прибавете към ястието.
От майонезата,соевия сос,доматеното пюре и лимоновият сок направете сос и с него полейте ястието.Разбъркайте добре и оставете ястието да покъкри за 2/3 минути на слаб огън.
Подредете месото в подходящо плато.Поръсете със настърган пармезан.Поднесете ястието топло със зеленчукова салата,ориз или пържени картофки.
Имах гости снощи и приготвих тази рецепта.Облизаха си пръстите.Ама нямах пармезан и сложих кашкавал.Стана много вкусно.Днес ще пробвам шишчето с навитото тесто и ще ти кажа дали съм го докарала хи хи хи нали съм голям готвач.
ОтговорИзтриванеРадвам се,че им е харесало на гостите ти.А за пармезана...и с кашкавал ще е вкусно.
ОтговорИзтриванеШишчетата са много вкусни приготви ги и ще се увериш.Поздрави,Таня и ще чакам да ми кажеш дали са ти харесали шишчетата.:) :)