ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД
- Една много вкусна,сочна и ароматна торта.Със нежен цветен блат със аромат на малини,крем с лешникова паста, шоколад и букет от плодове.
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА
3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода за хляб
2ванилии
2ч.ч.брашно
4/5капки червена сладкарска боя.
3с.л.сладко от малини
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА
200гр.сирене Филаделфия
1ч.ч.захар
настъргана лимонова кора
1ванилия
200мл.сладкарска сметана
1с.л.лешникова паста
3с.л.течен шоколад
ЗА ГЛАЗУРА И ДЕКОРАЦИЯ
1/2от сметаната
2с.л.течен шоколад
2с.л.сладко кондензирано мляко
/Dulce de leche/
500гр.ягоди
и 100гр. други плодове по избор
Пригответе блата,като в купа разбиете яйцата със захарта.Добавете на тънка струйка олиото,като продължавате да разбърквате.Прибавете киселото мляко,размесено с сода бикарбонат.Пресейте брашното и го добавете към сместа.Ароматизирайте с 1ванилия.
Отделете 1/3от кексовата сместа и я оцветете със няколко капки сладкарска боя.
Прехвърлета 1/2 от бялото тесто в кръгла форма за печене,постлана с готварска хартия за печене.Върху бялата кексова смес,с лъжица прибавете от цветното тесто.Върху цветното тесто прибавете и останалото количество от бялото кексово тесто.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути или до изпичане на блата.
След като блата е готов,оставете го да охлади и го разрежете на две хоризонтални равни части.
Пригответе крема за тортата,като в купа разбиете сметаната със захарта.
В друга купа разбийте сиренето до пухкав крем.Добавте настъргана лимонова кора и ванилия.
Прибавете 1/2 от сметана към разбитото на пухкав крем сирене,като разбърквате внимателно със шпатула,за да се запази пухкава консистенцията на крема.Добавете 1с.л.лешникова паста и 3с.л.течен шоколад.Разбърквайте внимателно,докато се смесят добре всички съставки на крема.Може и да добавите и 1с.л.разтворен желатин.
Оставете крема за час да се стегне и охлади.
Поставете едната част от нарязания блат във обла форма с махащо дъно.Сиропирайте го леко с 1с.л.захарен сироп,приготвен от 2части захар и 1част вода.
Измийте и подсушете ягодите и ги нарежете на половинки,като се стараете ягодите да са с еднаква височина.Подредете ягодите по страните на ринга с разреза навън.Намажете блата с малиново сладко и отгоре прибавете изстудения и стегнат крем.Загладете крема със леко навлажнена лъжица.Поставете върху крема и другата част на блата.Притиснете леко блата,за да се разпредели равномерно крема.Напоете блата с 2с.л.захарен сироп.Направете глазура,като към останалата разбита сметана добавите 2с.л.течен шоколад и 2с.л.сладко/кафяво кондензирано мляко.Разбъркайте добре за да се смесят съставките за глазурата.
Покрийте тортата с глазурата и загладете.
Приберете тортата в хладилник за няколко часа.
Украсете тортата с нарязани плодове,филетирани ядки или по ваш избор.
С тази вкусна,сочна и ароматна торта е желателно да почерпите ден след като е приготвена.Да ви е сладко.:) :) :)
- Една много вкусна,сочна и ароматна торта.Със нежен цветен блат със аромат на малини,крем с лешникова паста, шоколад и букет от плодове.
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД |
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА
3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода за хляб
2ванилии
2ч.ч.брашно
4/5капки червена сладкарска боя.
3с.л.сладко от малини
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД |
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА
200гр.сирене Филаделфия
1ч.ч.захар
настъргана лимонова кора
1ванилия
200мл.сладкарска сметана
1с.л.лешникова паста
3с.л.течен шоколад
ЗА ГЛАЗУРА И ДЕКОРАЦИЯ
1/2от сметаната
2с.л.течен шоколад
2с.л.сладко кондензирано мляко
/Dulce de leche/
500гр.ягоди
и 100гр. други плодове по избор
Пригответе блата,като в купа разбиете яйцата със захарта.Добавете на тънка струйка олиото,като продължавате да разбърквате.Прибавете киселото мляко,размесено с сода бикарбонат.Пресейте брашното и го добавете към сместа.Ароматизирайте с 1ванилия.
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД |
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД |
Прехвърлета 1/2 от бялото тесто в кръгла форма за печене,постлана с готварска хартия за печене.Върху бялата кексова смес,с лъжица прибавете от цветното тесто.Върху цветното тесто прибавете и останалото количество от бялото кексово тесто.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути или до изпичане на блата.
След като блата е готов,оставете го да охлади и го разрежете на две хоризонтални равни части.
Пригответе крема за тортата,като в купа разбиете сметаната със захарта.
В друга купа разбийте сиренето до пухкав крем.Добавте настъргана лимонова кора и ванилия.
Прибавете 1/2 от сметана към разбитото на пухкав крем сирене,като разбърквате внимателно със шпатула,за да се запази пухкава консистенцията на крема.Добавете 1с.л.лешникова паста и 3с.л.течен шоколад.Разбърквайте внимателно,докато се смесят добре всички съставки на крема.Може и да добавите и 1с.л.разтворен желатин.
Оставете крема за час да се стегне и охлади.
Поставете едната част от нарязания блат във обла форма с махащо дъно.Сиропирайте го леко с 1с.л.захарен сироп,приготвен от 2части захар и 1част вода.
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД |
ПЛОДОВА ТОРТА С ЛЕШНИКОВ КРЕМ И ШОКОЛАД |
Приберете тортата в хладилник за няколко часа.
Украсете тортата с нарязани плодове,филетирани ядки или по ваш избор.
С тази вкусна,сочна и ароматна торта е желателно да почерпите ден след като е приготвена.Да ви е сладко.:) :) :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар