.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 26 април 2012 г.

"БЪРЗА" МИЛИНКА

"БЪРЗА" МИЛИНКА

Наричам тази чудесна милинка бърза,защото не оставям тестото да втасва два пъти и така се съкращава времето за приготвянето на закуската.А ето и продуктите и начина на приготвяне.

ПРОДУКТИ
500гр.брашно
30гр.мая прясна мая
 2ч.ч.прясно мляко
1ч.л.сол
3с.л.олио
1с.л.захар
1яйце
200гр.сирене
1с.л.олио

ЗА НАМАЗВАНЕ
100гр.масло или
50масло и 50мас
1ч.л.оцет
щипка сода за хляб
щипка сол
3с.л.брашно
сирене
1яйце
2с.л.галета

Разтворете маята в топло мляко.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете маята с млякото,едно яйце,останалото мляко,солта,захарта,олиото .Замесете меко и лепкаво тесто,като накрая добавите натрошеното сирене.Не се притеснявайте ако не успеете да смесите добре сиренето с тестото,не е фатално даже е по добре така.С намазнени ръце късайте топчета големи колкото орех и подредете в намазнена тавичка.
Пригответе заливката,като разтопите маста и маслото.Прибавете оцета,солта,щипка сода и брашното.Заливката има консистенция на рядка каша.Ако иската може да поръсите тук там, върху милинката още малко натрошено сирене.Полейте милинката със заливката.Най отгоре се намазва с разбито яйце и се поръсва леко с галета.Оставете милинката на топло за около 15 минути.

Изпечете милинката в предварително нагрята фурна на 230градуса за около 10минути.Намалете градусите на 180 и допечете до порозовяване.Поднесете милинката топла с каничка айран.

7 коментара:

  1. Milinkite sa strahotni. Az jiveq v USA i mi se doqde ne6to bulgarsko,4e re6ih da se porovq i tezi milinki mi stopliha dy6ata. Tolkova vkysni i tyk gi haresaha mnogo. Samo tova 1 qice deto e v receptata za testoto ne pi6e koga da se dobavi. Ama go smesih i se poly4i.Sa6tite milinki kakto v bani4arnicata. Mmmmmmm

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ви е харесала рецептата за милинките.Много ви благодаря,че ми написахте за допусната от мен грешка в описанието.Прибавих пояснение към рецептата. Едното яйце е за намазване а другото яйце се добавя към тестото.

      Изтриване
  2. Незнам само как ще се намаже яйцето върху заливката!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип за да се намаже яйце върху тестено изделие се използва готварска четка.Милинката,много лесно се намазва с разбито яйце с помощта на мека четка.Опитайте!

      Изтриване
  3. Ех, от колко време търся точно тази заливка!! Благодаря Ви, че сте я посочили! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Таня.Може ли да ми кажеш 30 гр прясна мая ли е количеството за милинките или 30 грама за суха мая.Благодаря предварително.Поздрави Миглена Георгиева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миглена,количеството на маята е 30гр.прясна мая.Благодаря,за посочения пропуск в рецептата.Поздрави и хубава вечер,Миглена!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...