"БЪРЗА" МИЛИНКА
Наричам тази чудесна милинка бърза,защото не оставям тестото да втасва два пъти и така се съкращава времето за приготвянето на закуската.А ето и продуктите и начина на приготвяне.
ПРОДУКТИ
500гр.брашно
30гр.мая прясна мая
2ч.ч.прясно мляко
1ч.л.сол
3с.л.олио
1с.л.захар
1яйце
200гр.сирене
1с.л.олио
ЗА НАМАЗВАНЕ
100гр.масло или
50масло и 50мас
1ч.л.оцет
щипка сода за хляб
щипка сол
3с.л.брашно
сирене
1яйце
2с.л.галета
Разтворете маята в топло мляко.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете маята с млякото,едно яйце,останалото мляко,солта,захарта,олиото .Замесете меко и лепкаво тесто,като накрая добавите натрошеното сирене.Не се притеснявайте ако не успеете да смесите добре сиренето с тестото,не е фатално даже е по добре така.С намазнени ръце късайте топчета големи колкото орех и подредете в намазнена тавичка.
Пригответе заливката,като разтопите маста и маслото.Прибавете оцета,солта,щипка сода и брашното.Заливката има консистенция на рядка каша.Ако иската може да поръсите тук там, върху милинката още малко натрошено сирене.Полейте милинката със заливката.Най отгоре се намазва с разбито яйце и се поръсва леко с галета.Оставете милинката на топло за около 15 минути.
Изпечете милинката в предварително нагрята фурна на 230градуса за около 10минути.Намалете градусите на 180 и допечете до порозовяване.Поднесете милинката топла с каничка айран.
Наричам тази чудесна милинка бърза,защото не оставям тестото да втасва два пъти и така се съкращава времето за приготвянето на закуската.А ето и продуктите и начина на приготвяне.
ПРОДУКТИ
500гр.брашно
30гр.мая прясна мая
2ч.ч.прясно мляко
1ч.л.сол
3с.л.олио
1с.л.захар
1яйце
200гр.сирене
1с.л.олио
ЗА НАМАЗВАНЕ
100гр.масло или
50масло и 50мас
1ч.л.оцет
щипка сода за хляб
щипка сол
3с.л.брашно
сирене
1яйце
2с.л.галета
Разтворете маята в топло мляко.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете маята с млякото,едно яйце,останалото мляко,солта,захарта,олиото .Замесете меко и лепкаво тесто,като накрая добавите натрошеното сирене.Не се притеснявайте ако не успеете да смесите добре сиренето с тестото,не е фатално даже е по добре така.С намазнени ръце късайте топчета големи колкото орех и подредете в намазнена тавичка.
Пригответе заливката,като разтопите маста и маслото.Прибавете оцета,солта,щипка сода и брашното.Заливката има консистенция на рядка каша.Ако иската може да поръсите тук там, върху милинката още малко натрошено сирене.Полейте милинката със заливката.Най отгоре се намазва с разбито яйце и се поръсва леко с галета.Оставете милинката на топло за около 15 минути.
Изпечете милинката в предварително нагрята фурна на 230градуса за около 10минути.Намалете градусите на 180 и допечете до порозовяване.Поднесете милинката топла с каничка айран.
Milinkite sa strahotni. Az jiveq v USA i mi se doqde ne6to bulgarsko,4e re6ih da se porovq i tezi milinki mi stopliha dy6ata. Tolkova vkysni i tyk gi haresaha mnogo. Samo tova 1 qice deto e v receptata za testoto ne pi6e koga da se dobavi. Ama go smesih i se poly4i.Sa6tite milinki kakto v bani4arnicata. Mmmmmmm
ОтговорИзтриванеРадвам се,че ви е харесала рецептата за милинките.Много ви благодаря,че ми написахте за допусната от мен грешка в описанието.Прибавих пояснение към рецептата. Едното яйце е за намазване а другото яйце се добавя към тестото.
ИзтриванеНезнам само как ще се намаже яйцето върху заливката!?
ОтговорИзтриванеПо принцип за да се намаже яйце върху тестено изделие се използва готварска четка.Милинката,много лесно се намазва с разбито яйце с помощта на мека четка.Опитайте!
ИзтриванеЕх, от колко време търся точно тази заливка!! Благодаря Ви, че сте я посочили! :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Таня.Може ли да ми кажеш 30 гр прясна мая ли е количеството за милинките или 30 грама за суха мая.Благодаря предварително.Поздрави Миглена Георгиева
ОтговорИзтриванеМиглена,количеството на маята е 30гр.прясна мая.Благодаря,за посочения пропуск в рецептата.Поздрави и хубава вечер,Миглена!
Изтриване