.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 18 юли 2013 г.

ТИКВЕНИК СЪС ЗАЛИВКА

ПРОДУКТИ
500гр.кори за баница
1,500гр.тиква
200/300гр.печени орехи
канела,ванилия
120гр.захар
100гр.масло/или олио/
За заливката
2бр.яйца
70мл.прясно мляко
щипка сода бикарбонат
ванилия

филирани бадеми
30гр.масло
захарен сироп
пудра захар
В дълбока купа настържете тиквата на едро ренде.Запечете леко орехите,оставете ги да се охладят и ги натрошете на едри парчета.
Към настърганата тиква прибавете 3,4с.л.захар,канела,ванилия и орехите.Размесете продуктите за плънката.Намажете една кора с разтопено масло или олио и върху нея сложете втора кора намажете с мазнина,разпределете част от плънката и по желание ако обичате по сладко поръсете със захар.
Завийте двете кори на руло.По същият начин оформете и останалите кори.
Намажете с масло или олио правоъгълна тава.На дъното на тавата постелете една кора.Върху нея едно по едно подредете  рулата.Нарежете рулата на правоъгълници.
В купа разбийте 2яйца с 1/3ч.ч.прясно мляко,ванилия и щипка сода бикарбонат.
Със сместа полейте равномерно баницата.Поръсете с филирани бадеми.Разпределете парченца масло върху баницата.
Изпечете Тиквеника в нагряна фурна на 180градуса за около 30/40мимути или до зачервяване.
След изпичане леко напръскайте/напоете/ тиквеника със захарен сироп.
Сервирайте Тиквеника охладен поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от Веселият готвач,автор Anego.





6 коментара:

  1. Чудесна идея! Много ми допаада!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Траянче.Радвам се ,че ти допада рецептата.Хубав ден ти желая!

      Изтриване
  2. Танче, с този тиквеник ме подсещаш за идващата есен и зима!
    Примамливо и вкусно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да така е Инче подсещане за зимата.Имах останало едно примамливо тикве и реших да го приготвя на тиквеник.Не е много много лятно предложение :)но си беше много вкусен.Поздрави Инче!

      Изтриване
  3. Чуден е! Аромат на уют... Прегръдки и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...