.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 12 март 2016 г.

Бисквитена торта със заквасена сметана и маскарпоне


Маслени бисквити,сиропирани с кафе и мед.Мус от заквасена сметана,маскарпоне и меренге,черешово сладко и крокан.

ПРОДУКТИ
2,5 пакета правоъгълни маслени бисквити
250мл.топло нес кафе,подсладено с мед на вкус
За крема
250гр.сирене Маскарпоне
250гр.заквасена сметана
150гр.захар
1ванилия
3 белтъка
1 бурканче черешово сладко
за декорация
крокан/гриляж/



***Приготвяне на мус
1.Разбийте с миксер белтъците с щипка сол,като на 2,3 пъти добавите и захарта.**Количеството захар за крема, може малко да се намали.
2.Разбийте с миксер за кратко маскарпонето,колкото да се получи кремообразна смес.Към маскарпонето с лъжица прибавете заквасена сметана и ванилия и разбъркайте.Към крема прибавете,разбитите белтъци,като разбърквате внимателно с лъжица ,за да остане пухкав крема.
  ***Сглобяване на тортата
1.Пригответе си 250/300мл.топло подсладено нес кафе/може да се замени и с шварц/.
2.Потапяйте една по една бисквитите в кафе и ги подредете една до друга в правоъгълна малка тавичка.Ако разполагате със стягаща правоъгълна форма за торти и сладкиши подредете бисквитите в подходящ съд удобен за поставяне и на металният ринг за стягане.
3.Намажете подредените бисквити с част от черешовото сладко.Пресипете и част от крема и загладете.
4.Потопете една по една бисквитите, подредете ги една до друга и оформете втори ред бисквити.Отново намажете с черешово сладко и поставете част от крема,като заделите и за тънък пласт за завършване на тортата.
5.Върху тортата оформете трети пласт от бисквити и разпределете останалото количество от крема.
6.Поръсете тортата с гриляж и я прибавете в хладилник за да се охлади и стегне за няколко часа а най-добре за една нощМоже да замените гриляжа с кокосови стърготини,подсладено какао или настърган шоколад.
***Как приготвям гриляж/крокан/,може да прочетете тук.

1 коментар:

  1. Танче,
    и двете торти са прекрасни.Напоследък правя винаги лесните и по - бързи рецепти за торти, обикновено с бисквити или с лесно приготвящи се блатове.Тази бисквитена торта е много интересно и впечатляващо предложение.Но и предходната рецепта е много интересна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...