.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 23 декември 2016 г.

Орехови маслени бисквитки



ПРОДУКТИ
150г масло
120г пудра захар
1 ванилия
5суп.лъжици прясно мляко
100г смлени орехови ядки
250г брашно+за доомесяване
50г натрошени орехови ядки
За овалване
50г натрошени орехови ядки
какао за декорация






1.В купа сложете нарязано на парченца масло.Желателно е маслото да е на стаена температура за да се приготви по-лесно тестото.Към маслото прибавете пудрата захар,ванилията и смлените орехови ядки.Размесете продуктите,като притривате с лъжица или с ръце.
Прибавете на 2,3 пъти брашното.Ако в тестото се виждат малки парченца неразбито масло,не е фатално.
Поставете тестото на набрашнен плот и към него прибавете нарязаните орехи.Замесете меко и гладко тесто.
2.Оформете с ръце тестото на руло/цилиндър/.Поръсете върху кухненският плот,натрошени на ситно орехови ядки и оваляйте внимателно оформения цилиндър.Отново оформете с ръце и прехвърлете цилиндъра върху парче стреч фолио.Завийте като бонбон и приберете в хладилник за няколко часа.***Тестото може да се раздели на две части за по-лесно оформяне.
3.След няколко часа тестото се е стегнало.Извадете го от хладилника и бързичко го нарежете на бисквитки около 5,6 мм.Подредете бисквитките в тава,постлана с хартия за печене.
4.С помощта на резеца отпечатайте формичка върху всяка бисквитка,като намокряте с вода края на малък резец и го потапяте в какао/или канела.
5.Изпечете бисквитките в нагряна фурна на 180градуса за около 10минути или до леко зачервяване.Оставете бисквитките да се охладят на стаена температура и ги подредете върху декоративна чиния или кутия за сладки.
****От същото тесто могат да се приготвят и сладки с локум,но на мен повече ми харесаха плоските бисквитки с отпечатък.
Приготвеното тесто се прибира в хладилник за около 15/20минути.От охладеното тесто  късайте части с големина на малък орех,с длани се оформят топчета,сплескайте с ръце и по средата поставете парченце локум.Завийте локума и оформете на топче.Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса за около 15минути или до леко зачервяване.
Оставете сладките да се охладят леко и го поръсете или оваляйте с пудра захар.

1 коментар:

  1. Много красиви и празнични маслени сладки Танче.Чудесни , много красиви снимки.Честито Рождество Христово ! Честити и весели празнични коледни дни !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...