.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 31 май 2017 г.

Агнешки момици с гъби и маринована капия



Продукти
250гр агнешки момици
1суп.лъжица оцет
80гр пресни печурки
2,3 стръка пресен лук
2,3бр  мариновани пиперки
пресен джоджен
млян черен пипер
сол
олио
масло







Почистете момиците от ципата и ги накиснете в подкислена с оцет вода за 2,3 часа.Сварете момиците за около 2,3 минути в подсолена вода.Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в тиган с лъжица олио и лъжица масло.Прибавете момиците,нарязаните на филийки гъби и нарязаните на ивици пиперки.

Посолете и пържете за кратко,колкото да се зачервят момиците.Поръсете с накълцан джоджен,поръсете с прясно смлян черен пипер.
сервирайте предястието с бяло вино или бира.

4 коментара:

  1. Таничка, много обичам момици. Страхотна рецепта, супер апетитна! Поздрави, изкусителке!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    баба ми беше човекът, който приготвяше агнешките момици.Тази рецепта е наистина простичка и много лесна, много апетитна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Всички простички рецепти са най-вкусни и моята баба приготвяше момици но така и не ги опитах,проядох агнешко преди няколко години,но за съжаление като малка не съм обърнала внимание,как ги приготвяше баба.Поздрави,Ленче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...