.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 27 май 2013 г.

ТОРТА С ЧЕРЕШИ,КРЕМ МАСКАРПОНЕ,БЯЛ ШОКОЛАД И КРЕМ СТРАЧАТЕЛА

ПРОДУКТИ
За блата
4яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.с калпаче брашно
1ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода бикарбонат
2ванилии

За крем с череши
400мл.течна сладкарска сметана
100гр.захар
500гр.Маскарпоне
кората на 1/2портокал
300гр.пресни череши
80гр.захар
2с.л.вода
3с.л.сладко от череши
2лентички желатин
1ч.л.ром/бърбън или др.
200гр.бял шоколад за сладкиши
За декорация
1пакетче крем Стачатела на др.Йоткер
плодове за декорация
филирани бадеми
За напояване
захарен сироп с мед
В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване.Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера,содата и ванилията.
Прибавете брашното на порции към яйчената смес.
Пресипете тестото за блата във форма с отделящо се дъно с диаметър около 24см,постлана с хартия за печене.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за 30минути.
След изпичане оставете блата напълно да се охлади и го нарежете на 3хоризонтални части.
 Приготвяне на черешовият крем
1.В купа разбийте сметаната с 100гр.захар и я приберете на студено.
2.В купа разбийте маскарпонето и към него прибавете настъргана кора на половин портокал.
3.Измийте,почистете и махнете кокичките на 300гр.череши.Поставете черешите в касеролка с 80гр.захар и 2с.л.вода.Кипнете на котлона черешите и варете за около 10минути до леко сгъстяване на черешовият сироп.
4.Накиснете в студена вода за около 10минути 2 или 3/ за по стегнат/ крем лентички желатин.
Кипнете на котлон 3,4с.л.сладко от череши размесено с 1ч.л.ром или друг алкохол.Към сладкото прибавете желатина и разбъркайте до пулното му разтваряне.
5.Разтопете на водна баня 200гр.бял шоколад за сладкиши.Аз използвам този шоколад.Оставете разтопеният шоколад да се охлади и го смесете с помощта на миксер със сладкото от череши.
6.Прибавете към маскарпонето белият шоколад с черешово сладко.
7.Към крема прибавете на порции битата сметана,като разбърквате с лъжица.
Прибавете крема в хладилник за да се стегне.
  Сглбяване.
Поставете единият блат в подходяща чиния и го напоете със захарен сироп.100мл.вода,120гр.захар,2с.л.мед.
Поставете ринга от формата за блат около блата.Разпределете половината от крема.
Поставете втората част на блата и върху него разпределете черешите.Върху черешите разпределете останалият крем загладете и поставете третата част от блата.Сиропирайте леко и приберете тортата в хладилник/или фризер/ за да се охлади.
Декорирайте тортата с крем Страчатела,филирани бадеми или крокан и пресни плодове.
Крем Страчатела/бял крем с парченца шоколад/ аз добавих и 2капки червена сладкарска боя и леко разбърках с лъжица.
Получи се леко розов крем с откроени розови линии,които за съжаление на снимките не си личат много. 
Преди сервиране,оставете тортата в хладилник за да се охлади за няколко часа.



10 коментара:

  1. Богата торта, Танче - и вкус, и аромат, и вид... То да го е жал да си хапне човек. Прекрасна е, както и всичко, което показваш (голям фен съм на вкусните ти торти).
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери.Много се радвам,че ти харесва тортичката.Наистина е много богата на кремове,вкусове и аромати.Сърдечни поздрави и хубава вечер ти желая Гери!

      Изтриване
  2. Танче, поредната вкусотия предлагаш! Прекрасна, ароматна, вкусна торта!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Инче.Радвам се,че ти харесва сладичко ми предложение.Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря Jasna.:) Радвам се,че ти харесва тортата,наистина е божествена на вкус.

      Изтриване
  4. Много сочна и апетитна е станала!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти харесва тортичка Траянче.Поздрави и хубав ден ти желая!

      Изтриване
  5. Вълшебно изглежда, Таня,
    много фина и ефектна, пищна и богата на вкусове и аромати.
    Комплименти за тази плодова фантазия,
    поздрави и усмихнати майски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за позитивният коментар Дианче,много ме зарадва.Хубава майска вечер ти желая!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...