.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 3 юни 2013 г.

ГЛАЗИРАНИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА

ПРОДУКТИ
1,5кг.Свински ребра
1глава лук
1ск.чесън/или щипка сух/
щипка джинджифил
2/3с.л.олио
3с.л.захар
100мл.ябълков оцет
150мл.кетчуп
100мл.сос Уочестър
сол,млян черен пипер
Измийте и почистете ребрата от ципите.Нарежете ги на парчета с по 3ребра.Кипнете на котлон около 3литра вода и поставете ребрата в кипяща вода,като месото трябва да бъде напълно покрито с вода.Леко посолете и оставете ребрата да се варят за около час,час и половина.Ако е нужно добавете допълнително вода.
За марината
Обелете и нарежете на ситно една глава лук и една скилидка чесън.Загрейте 2,3с.л.олио в малка тенджерка.Запържете лука и чесъна.Прибавете оцета,захарта,сос Уочестър,кетчупа и джинджифила.
Варете сос на умерен огън около 10минути.Поправете със сол и черен пипер на вкус.
Разпределете ребрата върху тава постлана с хартия за печене.По желание може да нарежете ребрата по единично.
Намажете ребрата с половината сос и ги изпечете в нагряна фурна на 200градуса за около 15минути.
Отново намажете с останалият сос и отново печете за около 20минути.
Сервирайте  ребърцата със зелена салата .

От варенето на ребрата ми остана страхотно ухаещ бульон и направих супа.
Ще напиша само продуктите за супата без точен грамаж.
Кипнете на котлон прецеден бульон от свински ребра.Нарежете предварително свареното месо на ситно и го прибавете към бульона.Прибавете листа от целина и 1малка цяла глава лук.
Нарежете картоф на малки парченца и пресни гъби печурки и ги добавете към супата.
Варете на слаб огън докато се сварят картофите. Извадете от супата главата лук и застройте  с жълтък и кисело мляко.Посолете на вкус със сол и прясно смлян черен пипер.По желание поръсете с пресен магданоз.
Да ви е сладко!



12 коментара:

  1. Essa carne ficou bem ao meu gosto.
    Esta uma maravilha.
    bjs

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,São.Радвам се,че ти харесват ребърцата :)

      Изтриване
  2. Оххх Танчеееее обожавам ги тези ребърца и ти идвам на гости веднага :)))))
    Прекрасни си ги направила!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай Здравче,много ще се радвам да ми дойдеш на гости.Ребърцата са страхотни,крахки,ароматни и вкусни как да не ги обожава човек :)Прегръдки и хубава вечер ти желая Здравче!

      Изтриване
  3. Танче, чудесно ми звучи рецептата за глазирането. И както обичам ребърца, няма много да се мотая с направата. И идеята за супата е страхотна. Прегръдки, с пожелание за прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Снежи.Ребърцата са страхотни с тази марината,опитай ги ще ти харесат.Поздрави и хубав ден ти желая Снежи!

      Изтриване
  4. Страхотни ребърца, много ги обичаме у дома. И от супата няма да откажа:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Траянче!И ние у дома много ги обичаме.А супичката е много вкусна но за съжаление има ли ребърца на масата всеки набляга на месцето.:)Хубав ден ти желая Траянче!

      Изтриване
  5. Танче, обожавам ребърца, а тези са толкова изкусителни, че думи нямам, само преглъщам. Това, което ми хареса е, че ги сваряваш предварително и пак са станали толкова глазирани и вкусни, а предварителната обработка гарантира и крехкост. Направо разкош! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти харесват ребърцата Катенце.Наистина с предварително сваряване стават много крехки е отнема повече време но резултата си заслужава.Поздрави Катенце!

      Изтриване
  6. Толкова апетитно изглеждат и изкушават! Пък и вкусна супа си приготвила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Инче.Радвам се,че ти харесват и ребърцата и супичката.Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...