.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 27 декември 2014 г.

Баница с царевично брашно

ПРОДУКТИ
250гр.кори за баница
3яйца
70гр.царевично брашно
1/2ч.л.сол
250гр.кисело мляко
200гр./250гр.сирене
100мл.олио
200мл.газирана вода
черен сусам за поръсване


1.Направете плънката за баницата,като в купа разбиете 3 яйца,добавете едно по едно,като продължавате да разбивате -царевичното брашно,солта и киселото мляко.Натрошете сиренето и го прибавете към плънката.
2.Намажете с мазнина обла тава и я поръсете с царевично брашно.В тавата постелете първата кора и я намажете с олио.Върху намазаната с олио кора поставете втора кора и разпределете част от плънката.По същият начин подредете останалите кори и плънката до изчерпване на количествата.
3.Приготвената баница намажете с олио,нарежете я на триъгълни или квадратни парчета и я поръсете с черен сусам.Полейте баницата с 200мл.газирана вода.
4.Изпечете баницата в нагряна фурна на 200градуса до зачервяване за около 35минути.
5.След изпичането на баницата я извадете от фурната и я покрийте с чиста кърпа.Оставете баницата леко да се охлади,нарежете я на парчета и сервирайте с каничка Айран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...