.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 3 декември 2015 г.

С аромат на Коледа - Медени линзери

ПРОДУКТИ

За тестото
4суп.лъжици мед
50гр.масло
400гр.брашно+20гр.
4 суп.лъжици пудра захар
7гр.бакпулвер
2 суп.лъжици подсладено какао
канела,сух джинджифил,карамфил,
3 суп.лъжици прясно мляко
2 яйца, 3с.л. прясно мляко 
 мармалад или конфитюр от сини сливи
За глазура 200гр.шоколад



   1.В купа смесете сухите съставки -пресято брашно,бакпулвера,4 суп.лъжици с калпаче пудрата захар,какаото,кафена лъжичка канела,1/2 кафена лъжичка сух джинджифил и щипка смлян карамфил.По ваш вкус може да увеличите количеството аромати или да добавите по ваш избор ванилия,индийско орехче и др.Разбъркайте сухите съставки и ги заделете на страна.
2.Разтопете на водна баня маслото с меда.Медено-маслената смес прибавете,към сухите съставки.Добавете и 3суп.лъжици прясно мляко и 2 яйца.Разбъркайте с лъжица всички съставки и оформете меко и лепкаво тесто,без да прекалявате с месенето.Ако е нужно прибавете още 10,20грама брашно.
Оформете тестото на топка,завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за около час.
3.Извадете от хладилника охладеното тесто,късайте с ръце части от тестото,оформете с длани топчета с големина на орех и ги сплескайте на питки.Тестото е меко и ако ви е трудно оформянето си набрашнете ръцете.Така оформените питки поставете на разстояние една от друга ,върху тави,постелени с хартия за печене.Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса за около 12 минути.
4.Изпечените сладки слепете с мармалад или сладко от сини сливи и ги подредете върху метална скара за да се полеят с шоколадова глазура.Разтопете на водна 200гр.шоколад и още докато е топъл глазирайте сладките.
меден линзер
**Можете да глазирате сладките и с по-мека шоколадова глазура,която се приготвя от прясно мляко,шоколад и масло.Загрейте на котлон около 100мл.прясно мляко и към него прибавете 200/250гр.натрошен шоколад.Разбъркайте до гладък крем и прибавете 50гр.масло.Оставете глазурата леко да се стегне и с нея полейте линзерите.


3 коментара:

  1. Танюша пусни някои постни сладки , че тази година реших да постя. Мляко и масло има от соя , но с яйцата не съм сигурна какъв заместител да взема. Ако не сложа се разваля цялата рецепта , нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат много добре! А откога не съм хапвала меденкии 👌
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Красотички, ухае на празници, ухае на вкусно и сладко. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...