.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 8 февруари 2016 г.

Супа от свински джолан

ПРОДУКТИ
1 свински джолан
1 морков
1глава лук
10гр.зърна черен пипер
около 5литра вода
сол

1морков
2,3 цели скилидки чесън
50гр.масло
1,2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
200мл. прясно мляко
сол,смлян черен пипер
за допълнително овкусяване ябълков или винен оцет и накълцан чесън


1.Измийте джолана и го поставете в тенджера с един,едро нарязан морков,една цяла глава лук и десетина зърна черен пипер, сипете студена вода и сложете тенджерата на котлон.Щом водата кипне с помощта на лъжица отпенвайте .Варете месото около час и половина,два или докато месото започне да се отделя от кокала.Доливайте на 2,3 пъти вода.
2.Свареният джолан накъсайте на дребни парченца и го заделете на страна.
3.Прецедете бульона и го сипете в тенджера.Прибавете един морков,нарязан на ситно и 2,3 цели скилидки чесън.Оставете бульона да заври и прибавете месото.Посолете на вкус.
3.В касеролка поставете бучка масло,загрейте го на котлона и към него прибавете една или две лъжици брашно.Разбъркайте докато се смесят брашното и маслото и прибавете лъжичка червен пипер.Разредете сместа с част от бульона на супата.Сипете запръжката към супата.
4.Оставете супата да покъкри за около 5,10 минути.Сипете в купа чаша прясно мляко и към него прибавете част от бульона.Сипете млякото в супата,оставете да заври и отстранете от котлона.Поръсете супата с прясно смлян черен пипер.Сервирайте супата топла а за допълнително овкусяване поднесете купичка със счукан чесън и оцет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...