.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 20 май 2016 г.

Телешко с грах

ПРОДУКТИ
300гр./400гр.телешко месо
олио
2глави лук
1стрък праз 
1 морков
1каф.лъж.червен пипер
1 суп.лъж.брашно
1чаена чаша червено вино
2,3 суп.лъж..доматено пюре
телешки бульон
1 голяма консерва грах
целина ,магданоз,сол
За гарнитура
сварен ориз





***Телешкото месо в рецептата се сварява предварително за около час и половина по желание,може да сварите по-голямо количество телешко месо,като отделите част от месото и бульона за направата на вкусна и ароматна телешка супа.
1.Измийте,почистете месото и го сложете в тенджера.Прибавете приблизително 4 литра студена вода, прясна целина и една цяла глава лук.Сварете месото на слаб котлон за около час и половина/два,като отпенвате от време на врене,за да се получи бистър бульон.Ако е нужно долейте още вода.
2.Загрейте на котлон,тенджера с 3,4 суп.лъж.олио.Запържете нарязаният на ситно лук,бялата част на стрък праз,нарязан на ситно 1,2 моркова,нарязани на колелца.Добавете 1 суп.лъж.брашно и 1 кафена лъжичка червен пипер.Полейте ястието с чаша червено вино и го оставете да покъкри на слаб котлон за около 5 минути.
3.Прибавете свареното месо,2,3 суп.лъж. доматено пюре,граха и полейте ястието с около литър и половина прецеден бульон.
Посолете ястието на вкус,прибавете ситно накълцан магданоз и листа целина.Оставете ястието да покъкри на слаб котлон за около 15/20минути или докато леко се редуцира соса.
Сервирайте ястието топло с гарнитура от сварен ориз.

    Други предложения с телешко месо

Супичка с крехко телешко,тиква и мащерка

Кавърма с телешко,свинско месо и пилешки дробчета

Гювечета с крехко телешко месо и зеленчуци


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...