.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 22 февруари 2012 г.

Локумени месечинки


Малки сладки изкушения със маслено тесто,локум и орехи.Невероятна наслада за любителите на сладичкото:) :) :)
Необходими продукти.
за 22бр.
125гр.меко масло
5с.л.захар
10с.л.прясно мляко
100мл.олио
1бакплувер
380/400гр.брашно
 
За пълнеж
локум,орехи
пудра захар за овалване


1.Нарежете локума на парченца,начупете орехите на четвъртинки.
2.Разбийте мекото масло със захарта.Към сместа прибавете и олиото,на тънка струйка.Прибавете и прясното мляко. Добавете брашното,размесено с бакпулвера и ванилията.Замесете меко и гладко тесто,да не лепне по ръцете.
От приготвеното тесто късайте малки части с големина,колкото орех.Оформете на топче ,сплескайте с длани на питка и по средата сложете  парченца от локума и  орехите.Завийте сладката и оформете с ръце месечинка.Подредете сладките в тава с постлана хартия за печене на разстояние една от друга.Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса за около 15/20минути до леко зачервяване.След изпичане,оставете сладките леко да се охладят и ги оваляйте в пудра захар.
От тестото може да си направите и локумени топчета,като късате от тестото малки топчета с големина на малък орех,разстилате на дланта си топчетата/като питка/ и по средата поставяте парченца локум.
Оформяте топчета и ги  овалвате в смлени орехи.Тестото е маслено и не е необходимо да потапяте топчетата в белтък за да полепнат смлените орехи.
Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса до леко зачервяване.
Поръсете изпечените сладки с пудра захар и ги подредете в подходяща декоративна чиния.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...