.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 26 февруари 2012 г.

ПИТА ЗА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ



Продукти
500гр.брашно
1/2кубче мая
2яйца
250мл.прясно мляко
5с.л.кисело мляко
2ч.л.сол
2с.л.захар
за намазване
1жълтък
1ч.л.олио
1с.л.прясно мляко
сусам
мак

Разтворете маята в хладко мляко.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете млякото с разтворената мая,солта,захарта,киселото мляко и яйцата.Замесете меко и гладко тесто.Оставете тестото да втаса за около час.Разделете тестото на три равни части,премесете всяка част и оформете на топки.Оставете топките да починат за около 10минути,за да се отпусне тестото.
Разточете едното тесто на голяма правоъгълна кора,намажете с олио и поръсете с мак.
Разточете второто тесто на правоъгълна кора с големина ,колкото първата.Поставете разточената кора върху първата,отново намажете с олио и поръсете с мак.
Разточете и третата част тесто,както другите две,отново намажете с олио и поръсете със мак.Навийте на руло и нарежете на парченца около 2,3см.Подредете нарязаните парченца в обла тава,постлана с хартия за печене.Оставете питата за около 50/60минути за да удвои обема си,и я намажете с разбит с няколко капки олио и прясно мляко жълтък.Поръсете питата със сусам.Изпечете питата в предварително нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.След изпичане на питата я завийте за около 10/15минути с кърпа.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Първата питка, която направих ! Благодаря за рецептата , Таня ! Радост

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Таня ! Днес също я правя за Заговезни ! Честит празник и поздрави от мен ! Радост

      Изтриване
    2. Честит празник,Радост.Радвам се,че отново я приготвяте и за Заговезни:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...